Členovia britskej kapely Arctic Monkeys prezradili, že ďalším singlom z ich albumu AM (2013) bude skladba Arabella. Formácia vedená spevákom a gitaristom Alexom Turnerom to uviedla na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter, kde tiež napísali, že singel vyjde v pondelok 10. marca.

Indierockové kvarteto zo Sheffieldu z piatej štúdiovky (recenzia) zverejnilo už single R U Mine?, Do I Wanna Know?, Why'd You Only Call Me When You're High? a One for the Road. Britský hudobný magazín New Musical Express (NME) nahrávku vyhlásil za najlepší album roka 2013. Zaradili sme je aj medzi naše top albumy minulého roka.


Kapela Arctic Monkeys vznikla v roku 2002 a v súčasnosti ju okrem Turnera tvoria aj Jamie Cook (gitara), Matt Helders (bicie) a Nick O'Malley (basgitara). Debutovali v roku 2006 albumom Whatever People Say I Am, That's What I'm Not, po ktorom nasledovali štúdiovky Favourite Worst Nightmare (2007), Humbug (2009), Suck It And See (2011) a spomínaná AM (2013).

So všetkými piatimi sa im pritom podarilo dobyť UK Chart. Na konte majú päť Brit Awards, jednu Ivor Novello Award a trinásť NME Awards. S ôsmimi nomináciami tento rok ovládli zoznam kandidátov na NME Awards 2014.

Zdroj: SITA (Gigwise.com, archív)
Foto: Arcticmonkeys.com

Súvisiaci interpreti: Arctic Monkeys