Pre milovníkov organovej hudby je aj tento rok pripravený cyklus Organových koncertov pod Pyramídou, ktorý sa uskutoční počas nasledujúcich šiestich mesiacov. Prvý z nich si fanúšikovia môžu vychutnať už 28. januára o 10.30 h vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu. Poslucháči Rádia Devín si môžu koncert vypočuť v priamom prenose v rozhlasovom vysielaní.

Toto tradičné podujatie ponúkne v prvom polroku šesť koncertov v interpretácií dvoch domácich a štyroch zahraničných umelcov. Tešiť sa môžete na skvosty svetovej organovej hudby, ale aj improvizácie interpretov. Vystúpia Markéta Schley Reindlová (CZ/DE), Zsolt Kiss (HU), Hanna Dys (PL), Bernadetta Šuňavská (SK/DE), Christian Barthen (CH), Marek Vrábel (SK).

Organ v Slovenskom rozhlase patrí k najväčším na Slovensku, ale je aj jedným z najväčších v strednej Európe. Bol postavený v roku 1984 a je dominantou Veľkého koncertného štúdia Slovenského rozhlasu. Od roku 1998 na ňom vystupujú domáci aj zahraniční umelci.

Organové koncerty pod Pyramídou sa uskutočnia vždy o 10:30 vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu a naživo vo vysielaní Rádia Devín. Pre verejnosť je vstup voľný.

Program:

28. január 2024 – Markéta Schley Reindlová (Česko/Nemecko)
18. február 2024 – Zsolt Kiss (Maďarsko)
10. marec 2024 – Hanna Dys (Poľsko)
14. apríl 2024 – Bernadetta Šuňavská (Slovensko/Nemecko)
12. máj 2024 – Christian Barthen (Švajčiarsko)
16. jún 2024 – Marek Vrábel (Slovensko)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Ivana Zečevič.