Organizátori Grape festivalu počas minulého týždňa zverejnili prvú desiatku zahraničných interpretov, ktorí sa predstavia 10. a 11. augusta na piešťanskom letisku.

"Tento rok bolo opäť veľmi ťažké priniesť na Slovensko čo najzaujímavejšie mená, vždy k tomu treba aj veľa šťastia. Keď si ale ten doterajší zoznam interpretov zhrnieme, tak si myslím, že môžeme byť spokojní," hovorí za organizátorov Ján Trstenský.

Medzi najväčšie mená, ktoré kedy na Grape festivale vystúpili bude určite patriť britská skupina alt-J, ktorá vlani hrala na Pohode. "My sme túto kapelu chceli už minulý rok, ale nepodarilo sa nám to. Teraz nás ich agent oslovil už v októbri a aj keď sme najskôr trošku zaváhali, keďže tu skupina v lete vystúpila, nakoniec sme sa dohodli. Veríme, že ich návrat poteší veľa fanúšikov a aj tých, ktorí ich nemohli v minulom roku vidieť," pokračuje jeden zo spoluzakladateľov festivalu.


Medzi ďalšie zaujímavé mená patria írske pop rockové hviezdy Kodaline alebo elektronický mág Nick Murphy (donedávna známy pod menom Chet Faker), ktorý v auguste odohrá svoj prvý tohtoročný letný európsky koncert práve v Piešťanoch.

Drum&bassovú scénu bude zastupovať producent Wilkinson, ktorý sa vracia do Piešťan tentoraz aj s kapelou a v sobotnom programe ho doplní holandská trojica Noisia so svojím DJ setom. Aktuálne mená svetovej hudobnej scény budú zastupovať britskí Oh Wonder a gitarovka Wolf Alice. Exotiku zase na piešťanské letisko prinesie iránska speváčka žijúca v Holandsku Sevdaliza.

Prečítajte si: Björk z Perzie: Spoznajte Sevdalizu, ktorá ušla z Iránu, aby mohla rúcať bariéry


Organizátori ešte s úsmevom dopĺňajú, že pre staršie ročníky priniesli aj legendárnych Lamb a surfistu na dôchodku menom Seasick Steve. Ten sa po štyroch rokoch od vystúpenia na Pohode opäť vracia na Slovensko predviesť svoju strhujúcu rock'n'rollovú show. Ďalšia desiatka zahraničných kapiel bude zverejnená v priebehu marca.

Priebežne aktualizované informácie a všetky podrobnosti o festivale nájdete na oficiálnom webe www.grapefestival.sk.

Zdroj: Grape PR
Foto: Facebook.com/altJ.band

Súvisiaci interpreti: Alt-J, Kodaline