Slovenská hard-rocková formácia Volume vydala svoj nový album s názvom Pravá tvár. Nové CD uzrelo svetlo sveta v prvej polovici februára a už o pár dní s ním trenčianska kapela vyrazí na turné.

Podľa členov skupiny je tento album pre Volume veľkým krokom vpred. Obsahuje desať žánrovo rozmanitých skladieb, pri ktorých nahrávaní kapele pomohol producent Tomáš Kmeť. "Už dlhšiu dobu tvrdím, že rocková muzika nemá hranice. Je naozaj pestrá a záleží na každom z nás, čo si z tej hudby vezme. Na albume môžete teda nájsť nielen tvrdé piesne, ktoré koketujú s metalom, ale aj jemnejšie skladby s popovým nádychom," povedal na margo štýlovej pestrosti albumu frontman Volume Majo Krátky.

Textovo sa rockeri držia zabehnutých koľají a upozorňujú v nich na korupciu a skazené ľudstvo. "Práve preto sme sa rozhodli ako pilotný singel vypustiť pieseň Pravá tvár, ktorá svojím textom a progresívnymi gitarovými riffmi znie ako protest. Vyšiel nám k nej aj videoklip, ktorý sa odohráva v rozpadnutej továrni, schátranej vďaka nastavenému systému v spoločnosti," dodal spevák, gitarista a skladateľ. Spolu s oficiálnym vydaním albumu Pravá tvár kapela zverejnila v podobe lyric videa aj ďalšiu pieseň s názvom To čo už dávno viem

Svoje nové CD pokrstí kapela Volume už 3. marca v trenčianskom klube Lúč. Touto akciou sa rozhodli podporiť dobrú vec, pretože celé vstupné bude venované Trenčianskemu útulku pre psy. Krstným otcom sa stane bubeník kapely Gladiator Georgio Babulic. Koncertom v Lúči začnú chalani svoje turné, ktoré bude trvať až do augusta. Okrem speváka sú členmi skupiny aj Kubo Kramár (gitary), Ľubo Bobák (bicie) a Johny Omelka (basgitara).


Redakciu Hudba.sk za kapelu Volume informoval Majo Krátky. Termíny koncertov a ďaľšie informácie nájdete na oficiálnych stránkach skupiny www.volumeband.sk a www.facebook.com/volumetn.

Foto: Facebook.com/volumetn