Americká pop-punková kapela The Offspring dokončila svoj deviaty štúdiový album. Na sociálnej sieti Facebook o tom informoval jej líder Dexter Holland. "Opúšťame štúdio v Hollywoode. Nahrávka je hotová," napísal na stránke Facebook.com/Offspring.

Zatiaľ nie je známe, ako sa nasledovník štyri roky starej štúdiovky Rise And Fall, Rage And Grace (2008) bude volať, ani kedy vyjde. Známy nie je ani tracklist, no podľa dostupných informácií by na albume nemala chýbať pesnička You Will Find A Way, ktorú kapela na koncertoch hráva už od leta 2010. Novinka kalifornskej formácie bude prvou nahrávkou, pod ktorou bude podpísaný bubeník Pete Parada. Ten v zostave nahradil Adama "Atoma" Willarda.

The Offspring - You'll Find a Way

Kapela The Offspring vznikla v roku 1984. Preraziť sa jej podarilo v roku 1994 s tretím albumom Smash, ktorý obsahoval hity ako Come Out and Play či Self Esteem. Na jeho úspech nadviazala nahrávkami Ixnay on the Hombre (1997), Americana (1998) a Conspiracy of One (2000) so singlami All I Want, Gone Away, Pretty Fly (for a White Guy), Why Don't You Get a Job?, The Kids Aren't Alright, Original Prankster či Want You Bad. S ostatnými dvoma štúdiovkami Splinter (2003) a spomenutou Rise And Fall, Rage And Grace (2008) už skupina nebola taká komerčne úspešná.

Po mnohých personálnych zmenách sa zloženie kapely v roku 2007 ustálilo na štvoricu Bryan "Dexter" Holland (gitara, spev), Noodles (gitara a sprievodné vokály), Greg Kriesel (basová gitara a sprievodné vokály) a Pete Parada (bicie nástroje). V lete sa The Offspring predstavia na mnohých festivaloch, najbližšie pri Slovensku budú v prvej polovici júna, kedy zahrajú na rakúskom festivale Nova Rock 2012 pri obci Nickelsdorf, ktorá je vzdialená približne 40 kilometrov od Bratislavy.

Informácie zverejnila webová stránka NME.com.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: The Offspring