Francúzsky DJ a producent David Guetta vytiahol už deviaty singel z druhej reedície albumu Nothing But The Beat. Vo videoklipe s Akonom a Ne-Yom láka diváka na mexickú kultúru a prípravy bohatej rodiny na veľký tanečný súboj. Podarilo sa mu tak "napchať" všetky latinskoamerické gýče do niekoľkých minút.

Tri a pol minútová skladba dostala vo svojom obrazovom spracovaní takmer polminútové intro. Zo začiatku má divák pocit, že pri stretnutí medzi potetovanými Mexičanmi dochádza k nákupu drog. Z omylu ho však vyvedie otvorenie truhlice – predmetom nákupu boli topánky s predĺženou špičkou typicky využívané pri tanečných súbojoch latinskoamerických mužstiev. Prípravy na battle sa začínajú nástupom prvých beatov. Tie si Guetta požičal z notorického hitu Better Off Alone od holandskej eurodancovej skupiny Alice Deejay.


Ako sa neoplatí byť extravagantný

Možnosť stretnúť sa s latino kráskami a spolu s nimi ochutnať na raňajky „pol kila“ palaciniek dal Ne-Yovi a Akonovi režisér Romain Gavras. O ňom sa debaty rozprúdili najmä kvôli videu Bad Girls od speváčky M.I.A., kde taktiež približuje inú kultúru na podklade skladby o rýchlom živote. Napokon, práve vďaka tomuto videu získal v roku 2012 MTV Video Music Award za Najlepšiu kinematografiu a Najlepšiu réžiu. Pri svojej komerčnej práci sa však, bohužiaľ, vo veľkej miere zameral na gýč.

Prehnane veľa zlata, sladkostí či obrovský banán, futuristický jazdec v blikajúcej kombinéze a iné nesúvisiace zvláštnosti podľa Gavrasa najlepšie vystihujú zábavu v štáte sombrer. Do toho celého ešte zakomponoval aj tanečníkov Les Twins, ktorých slovenské publikum mohlo spoznať aj vďaka nedávnemu koncertu Beyoncé. Tvorca tak zoskupil všetko, čo sa dalo. Do refrénu „bav sa ťažko, pracuj ťažko“ by sa teda dalo doplniť aj „stráv ťažko“.



Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: David Guetta