Britský muzikant, spisovateľ, herec, básnik a maliar Pete Doherty sa nepredstaví na českom festivale Rock for People, na ktorom mal vystúpiť 6. júla. Dnes o tom informovali organizátori podujatia, ktoré sa koná v rovnakom čase ako slovenská Bažant Pohoda.

Potvrdil svoju povesť

"Včerajšie informácie NME.com, podľa ktorých Pete Doherty veľmi nečakane odišiel na liečenie do Thajska, nám dnes predpoludním oficiálne potvrdil i jeho agent. Doherty sa preto na RfP nedostaví. Môže nám to byť stokrát ľúto, ale nič s tým nespravíme," uviedli na oficiálnej webstránke Rockforpeople.cz. Rodák z Hexhamu zrušil nielen vystúpenie v Česku, ale aj všetky ostatné naplánované koncerty.

"Pete Doherty naplnil svoju povesť najhoršej riadenej strely (minimálne v britskom) hudobnom biznise a bez akéhokoľvek varovania odletel do Thajska," dodali sklamaní organizátori Rock For People, pričom na náhrade už začali pracovať.

Na Pohodu ho nechceli

Jeden z najväčších českých festivalov sa tento rok dátumovo kryje so slovenskou Bažant Pohodou. Mnohí fanúšikovia preto dúfali, že kontroverzný líder kapiel The Libertines a Babyshambles vystúpi aj v Trenčíne.

Ako však Hudba.sk už dávnejšie informoval PR manažér Pohody Mário Gešvantner, Dohertyho napriek žiadostiam fanúšikov ani neoslovili. Dôvodom bola práve jeho nevyspytateľnosť, čo sa odráža aj na nevyrovnanej kvalite vystúpení.

"Ja som ho videl na Europavoxe a, úprimne, bolo mi ho ľúto..." uviedol Gešo začiatkom roka v našom neformálnom rozhovore.

Text: SITA (Rockforpeople.cz), pm
Foto: AP Photo/dapd/ Lennart Preiss

Súvisiaci interpreti: Pete Doherty