Dnes mal premiéru nový videoklip elektronickej dvojice Disclosure. Po Gregorym Porterovi sa v druhom pokračovaní zo štvordielneho minifilmu objavil aj Sam Smith, ktorý mal v poslednej dobe problémy s hlasivkami.

Krátky film s dystopickou tematikou, ktorý sa skladá zo štyroch videoklipov dua Disclosure, pokračuje po mesiaci druhým singlom. Z albumu Caracal vychádzajúceho 25. septembra ponúkajú bratia Howard a Guy Lawrence skladbu Omen. Na tej hosťuje držiteľ štyroch cien Grammy Sam Smith. Britský spevák ešte v máji podstúpil operáciu hlasiviek, aby mu na nich nepraskali nestabilné cievy. To spôsobovalo opakované krvácanie, pre ktoré musel na jar rušiť svoje koncerty. Momentálne je však už pripravený opäť vystupovať.

Vo vizuáli, o ktorý sa opäť postaral režisér Ryan Hope, je divák svedkom ukončenia prvého dielu a skoku do obdobia o dva týždne neskôr. Potetovaná žena kráča na párty, na ktorú sú pravdepodobne pozvaní len majitelia konkrétneho symbolu. Obraz rysa karakala je vo videoklipe prítomný niekoľkokrát. Hlavná hrdinka Mariela ho má dokonca na dlani v podobe hologramu. Prenasledujúca armáda napokon hedonistickú zábavu, kde žena zo začiatku hudobnej snímky napokon osadenstvo tetuje, preruší.

Klip má na rozdiel od svojej prvej časti o dve minúty kratšie trvanie a chýba mu aj charakteristická mystická atmosféra s napínavým pokračovaním. Spevák má v ňom taktiež iba statickú pozíciu, a tak sa z videa stáva iba jednorázovo zaujímavá, no potrebná skladačka k ďalšiemu vývoju minifilmu.


Prvá časť - Holding On s Gregorym Porterom: 


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Disclosure, Sam Smith