Tohtoročný jubilejný Rock pod Kameňom, ktorý sa uskutoční od 2. do 4. augusta v známom rekreačnom prostredí Sninských rybníkov v Snine, má vo svojom programe aj niekoľko výrazných speváčok.

Milovníkov ženského rocku zo 70-tych rokov poteší Suzi Quatro v jej legendárnom koženom outfite. "Verím, že aj tentoraz bude koncert nabitý energiou a že si slovenské publikum rado so mnou zaspieva. Sľubujem, že to bude divoké," netají sa nadšením. Počas svojho posledného svetového turné sa v roku 2015 predstavila aj v bratislavskom NTC (reportáž) a už vtedy netajila svoje plány odísť čoskoro do hudobného dôchodku. Hity ako Can the Can, 48 Crash, Devil Gate Drive, If You Can't Give Me Love či She's In Love With You si však slovenskí fanúšikovia budú môcť vypočuť ešte minimálne raz.

Nena svoju kariéru odštartovala až sólovou dráhou, kedy sa stala idolom nemeckej mládeže. Najväčší hit 99 Luftballons nahrala aj v anglickej verzii 99 Red Ballons, ktorou si vyslúžila titul prvej nemeckej speváčky na čele anglického rebríčka. Koncert na Rocku pod Kameňom bude jej vôbec prvým vystúpením na Slovensku a v Čechách.

Alissa White-Gluz z melodickej death metalovej kapely Arch Enemy už na Slovensku vystupovala, naposledy na Topfeste 2015. Znovu príde v septembri, kedy skupina odohrá samostatný koncert v bratislavskom MMC, teraz sa však charizmatická speváčka teší na východoslovenské publikum. "Festival vyzerá veľmi zaujímavo. Kapely z celého sveta, mnoho miestnych kapiel, dúfam, že sa vidíme, Arch Enemy budú headlineri."

Z bývalej nádeje kapely The Agonist sa po príchode do Arch Enemy stala razom metalová ikona. Zaplnila titulné strany všetkých metalových časopisov a stala sa jednou z najsledovanejších rockových osobností. Len pár dní pred vystúpením na festivale Rock pod Kameňom oslávi 32. narodeniny.

V zozname účinkujúcich sú aj Amorphis, Axxis, Blues Pills, Ravenclaw & Kai Hansen, Petr Kolář, Kiss Moravian Girls, Wanastowi Vjecy, Alkehol, Škwor, Horkýže Slíže, Slobodná Európa, Bijouterrier, Metropolis, MassRiot a ďalší.

Zdroj: TASR
Foto: Tim Tronckoe - Archenemy.net

Súvisiaci interpreti: Arch Enemy, Nena, Suzi Quatro