Americká speváčka albánskeho pôvodu Bebe Rexha vydala pred mesiacom svoj debutový album Expectations. Prvým singlom z neho je skladba I'm A Mess, ktorú predstavila ešte v polovici júna, no na videoklip si fanúšikovia museli počkať až do minulého týždňa. Čakanie však stálo za to - je to klip, po ktorom si speváčku určite zapamätáte.

Bebe Rexha síce v našich končinách ešte veľa vody nenamútila, no jej zatiaľ najväčší hit Meant to Be (2017) či skladba I Got You (2016) už zneli aj v slovenských rádiách. Hoci na konte má od svojho štartu v roku 2014 už viac než 20 singlov a spoluprác a vydala aj tri EP nahrávky, na jej dlhohrajúci debutový album si fanúšikovia museli počkať až do tohto roka. Nahrávku Expectations so 14 skladbami uviedla na trh 22. júna, týždeň po tom, ako vyšiel pilotný singel I'm A Mess, ku ktorému po viac ako mesiaci ponúkla aj videoklip.

Bebe Rexha, videoklip I'm A Mess Zdroj: Youtube

Boj s vlastnými démonmi

Réžiu miestami až absurdného vizuálu z prostredia psychiatrickej liečebne mala na starosti anglická režisérka Sophie Muller, ktorá sa tvorbe hudobných klipov venuje už od roku 1982, kedy sa postarala o strih videoklipu The Walk od Eurythmics. Od tej doby už ako režisérka spolupracovala s No Doubt, Coldplay, Pink, Maroon 5, Beyoncé, Lanou Del Rey či Rihannou.

Vo videu sledujeme Bebe, ktorá sa ocitá v azyle plnom šialených ľudí. Vôbec pritom nejde o bezduché video - popová hviezda tu prostredníctvom hyperboly znázorňuje svoj boj s úzkosťou a depresiou. "Chcela som vytvoriť videoklip, ktorý ukáže moje pravé ja. Toto video je oslavou mňa. Konečne môžem akceptovať svoje nedostatky. Som v pohode s tým, že nie som po celý čas OK. Ak sa cítite byť sami alebo stratení, prosím vedzte, že ste milovaní," odkázala fanúšikom speváčka, vlastným menom Bleta Rexha.


Autorkou skladby je samotná interpretka, s tvorbou piesne jej pomohol aj americký hudobník a skladateľ Justin Tranter, ktorý spolopracoval aj s Britney SpearsGwen StefaniLinkin ParkKelly ClarksonSelenou Gomez či Justinom Bieberom. Produkciu mali na starosti Jussifer a Devon Corey. Ak máte pocit, že skladbu ste už dávno počuli, nie je to náhoda. Bebe totiž vo svojom potenciálnom hite čiastočne "recykluje" známu skladbu Bitch od Meredith Brooks z roku 1997. Žaloby sa však obávať nemusí, Brooks aj skladateľka Shelly Peiken sú v novinke uvedené ako spoluautorky.

Prvú ukážku piesne Bebe Rexha na svojom Instagrame zdieľala ešte minulý rok v septembri, no skladba oficiálne vyšla až 15. júna spolu s originálnym lyric videom, ktoré má do dnešného dňa už viac ako 56 miliónov prehratí. Od tej doby stihla speváčka novinku predstaviť naživo v šou Jimmyho Fallona či v programe Good Morning America.


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Bebe Rexha