Škótska speváčka Emeli Sandé sa so svojou debutovou štúdiovkou Our Version Of Events (2012) udržala na prvej priečke britského albumového rebríčka, kam sa pred týždňom vrátila vďaka vystúpeniu na záverečnom ceremoniály olympijských hier v Londýne.

Zo speváčkinho albumu sa vo Veľkej Británii od jeho vydania vo februári predalo takmer 647-tisíc kópií, čo je len o približne 6000 menej než z momentálne najpredávanejšej nahrávky roka, ktorou je 21 (2011) od Adele. Album Our Version Of Events okrem toho od svojho vydania ani raz nevypadol z top 10.

K žiadnej zmene nedošlo ani na druhom mieste, ktoré rovnako ako v predchádzajúcom vydaní UK Chartu patrí speváčke Palome Faith s albumom Fall To Grace (2012).

Zvyšné tri pozície v prvej päťke obsadili novinky. Na trojke debutuje britská indie-rocková skupina Bloc Party so štvrtou štúdiovkou s jednoduchým názvom Four (2012). Štvorčlennej formácii združenej okolo speváka Keleho Okerekeho sa podarilo do top 10 dostať zatiaľ so všetkými albumami.

O priečku nižšie štartuje rocková kapela Darkness s tretím albumom Hot Cakes (2012), za ktorou sa umiestnila speváčka Jessie Ware s debutovou nahrávkou Devotion (2012). Do prvej desiatky sa okrem toho dostala ešte jedna novinka, ktorou je album Chapter V (2012) amerického speváka a rapera Treya Songza.

Pozrite si aktuálnu Top 20 britského rebríčka albumov

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/emelisande

Súvisiaci interpreti: Emeli Sandé