Spevák Miro Jaroš prichádza už aj na knižný trh. Na jeseň vydáva prvú zo série detských knižiek, ktoré, ako inak, doplnil aj o CD nosič s pesničkou. Prvá zo série náučných kníh hravým spôsobom učí deti základom hygieny. Bude zo speváka nový Peter Nagy?

"Ponuka vydavateľstva Ikar ma prekvapila, no prijal som ju s nadšením," prezradil Miro Jaroš, ktorý na svojom konte už jeden detský hit má. "Veselé zúbky všetko spustili. Úspech tej pesničky povzbudil aj mňa. Všetci vravia, že napísať dobrú detskú pesničku je najťažšie, no mne to ide samo. Čisté rúčky som napísal za jeden večer," tvrdí stále vyhľadávanejší autor a producent. 

Sám pritom stále viac času venuje hudobnej produkcii, ako spevu. "Máme za sebou náročné obdobie, nahrával som album s Dominikou Mirgovou, ktorý som produkoval. Popritom som napísal a naspieval dve detské pesničky a svoj vlastný singel, ktorý sľubujem už dlho. Je toho veľa, ale teším sa zo všetkých projektov a neviem sa dočkať reakcií ľudí," dodáva.   

Pozrite si videoklip k Veselým zúbkom, ktoré naspieval s Bystríkom a Robom Pappom:


Knižka Čisté rúčky je prvotinou, s ktorou sa spevák hlási na knižnom trhu a netají ambície uspieť aj na tomto poli. "Mám rád detský svet. Pozerávam Bambuľku, mojim snom je spraviť niečo podobné, ako Čarovný autobus s Ivanom Krajíčkom a malou Darinkou Rolincovou. Keď som začal tieto pesničky písať, našiel som sa v tom a veľa ľudí mi hovorí, že práve toto je to pravé. Smejem sa tomu, ale je pravda, že mám dušu večného dieťaťa, možno aj preto dokážem ich svet vnímať a ponoriť sa do neho v textoch," vysvetľuje.

Publikácia má byť prvou so série kníh s náučnou tematikou. "Knižka je plná krásnych ilustrácií, obsahuje text pesničky a CD s plnou, aj inštrumentálnou verziou, aby si deti mohli zaspievať s rodičmi," vysvetľuje. K pesničke plánuje nakrútiť aj videoklip. Rovnaký scenár ho čaká s vlastným singlom. Obe nové skladby predstaví už v septembri. Čisté rúčky prichádzajú na trh 30. septembra.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Michal Šefčík - manažér Mira Jaroša.

Foto: Adam Suchánek 

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš