Ešte túto jeseň spustí americký streamovací kanál Netflix novú sériu dokumentov s názvom ReMastered, ktorá sa zameriava na hudobné legendy ako Johnny Cash alebo Bob Marley. Réžie snímok sa pritom ujalo viacero renomovaných režisérov a všetko napovedá tomu, že sa hudobní fanúšikovia majú na čo tešiť.

Séria ReMastered odštartuje už 12. októbra a priniesť by mala nečakané odhalenia. Tvorcovia sa totiť pustili do vyšetrovania a sľubujú "objavy a poznatky nad rámec toho, čo už bolo zverejnené". Séria bude mať osem častí a Netflix ich odvysiela v mesačnom intervale. Každá epizóda sa pritom zameria na iného hudobníka a prinesie nové informácie o osobnostiach ako Bob Marley, Johnny CashJam Master Jay, Sam Cooke či Robert Johnson, ktorý patrí do slávneho Klubu 27.  

Kvalitu spracovania pritom sľubujú už mená režisérov, ktorí sa na sérii podieľali ako Kief Davidson (The Ivory Game), Barbara Kopple (Woodstock '94, Čo bolo v pozadí JFK), Sara Dosa (Last Season, The), Brian Oakes (Život Warrena Buffetta), Stuart Sender (Prisoner of Paradise), B.J. Perlmutt (Havana Motor Club), Kelly Duane de la Vega (The Return) a Sam Cullman (Art and Craft). 


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: pitchfork.com)
Foto: AP Photo/Mark Duncan

Súvisiaci interpreti: Bob Marley, Johnny Cash