Nie je to tak dávno, kedy Jozef Rezník pod umeleckým menom zef ohlásil svoj sólový projekt a doslova vtrhol na scénu prekvapivo elektronickou produkciou a skvelým vizuálom ku debutovej skladbe 4:20 (už je čas). Dnes sa hlási s novinkou s názvom V tieni zdania, ktorá mala exkluzívnu predpremiéru vo vysielaní Rádia_FM.


Ku skladbe pridáva zaujímavý vizuál, o ktorý sa postarala mladá režisérka Jay Walker, tentokrát s pomocou vizuálnej umelkyňe Nivva. Druhá menovaná má za sebou viacero zaujímavých vizuálnych projektov s hudobníkmi ako FVLCRVM a Lazer Viking. Video je zámerne vsadené do estetiky starých počítačových operačných systémov a nápadne pripomína screensaver, ktorý si mnohí pamätajú ešte z detských čias.

"Snažili sme sa dosiahnuť naozaj starú kvalitu grafiky, čo je v dnešnej dobe asi skôr krok späť. V kontexte skladby to ale presne vystihuje situáciu, ktorú som mal v hlave, keď som ju písal. Objavujem sa tu v rôznych charakteroch ako napríklad upratovač alebo karatista, čo konkrétne pripomína niektoré moje životné etapy," vysvetľuje spevák a producent zef.


Skladba V tieni zdania, ale aj debutový singel 4:20 (už je čas), sú dostupné na všetkých streamovacích platformách a tiež na zefovom Youtube kanáli.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Martin Kukoľ. Text správy sme upravili.