Za gramce v klube sa prvýkrát postavil v roku 2000, jeho prvá EP nahrávka M.Case vyšla takmer pred dvoma dekádami v roku 2004 a má za sebou hrania po Európe, Amerike aj Kanade. S vydaním debutového albumu si však Milos dal na čas a prichádza s ním až v tomto roku.

Svoju prvú dlhohrajúcu platňu nazval No One Can Affect This, čím odkazuje na udalosti posledných rokov, ktorého ho postretli a ktoré ho ako milovníka a tvorcu hudby nemohli zastaviť či inak negatívne ovplyvniť. Či už to bola rakovina, s ktorou Milos dva roky bojoval alebo covid, ale aj to, ako vidí súčasnú scénu elektronickej hudby a zmeny, ktoré sa na nej za posledné roky udiali.

Podľa neho sa aj z klubovej tanečnej hudby, tak ako z iných žánrov, vo veľkom vytráca originalita, ktorú nahrádza snaha znieť podľa toho, čo je práve trendy. Naproti tomu Milos vo svojej tvorbe zostáva verný koreňom hudby, na ktorej ako dídžej a producent vyrastal.

Milos Zdroj: archív hudobníka

Nahrávku, ktorú vydá v piatok 17. novembra na vlastnom labeli Leporelo, avizoval Milos už v prvej polovici roka singlami Sun Meadow a Klenová 1. Už z nich je celkom jasné zvukové smerovanie albumu. Je to hudba do klubov – techno, minimal techno, klasický house, deep house, acid. Hudba, ktorá je hypnotická, groovy, hudba, s ktorou sa môžete vďaka priamočiarym aranžom zžiť a ktorou sa Milos vracia k svojim začiatkom.

Album No One Can Affect This si už teraz môžete v digitálnej podobe predobjednať alebo pre-savenuť TU. Spomínané single môžete počúvať na Bandcamp profile vydavateľstva Leporelo, kde sa týždeň pred vydaním albumu, 10. novembra, uskutoční aj virtuálna listening party.

Zdroj: Leporelo (Hudba.sk edit)