Ďalšie vydanie hudobno-zábavného programu Rozhlasu a televízie Slovenska Legendy popu na Jednotke bude tento piatok venované najväčším hitom jedného z najpopulárnejších československých spevákov 60-tych a 70-tych rokov, Waldemara Matušku.

Počas priameho prenosu na Jednotke vystúpia Eva Pilarová s mixom piesní, Kuly so skladbou Jó, třešne zrály, Martin Chodúr zaspieva pieseň Jezabel a spevák Brunno Oravec predvedie Terezu. Z pestrej palety nezabudnuteľných hitov Waldemara Matušku zaznejú aj skladby Slavíci z Madridu, Tisíc mil či Růže z Texasu. Glosátormi piatkových Legiend popu bude trojica Milan Lasica, Eva Pilarová a Karel Šíp. 

Po veľkom diváckom úspechu programu Legendy popu, v ktorom Jednotka vzdala poctu interpretom ako Marika Gombitová, Karel Gott, Miro Žbirka, Richard Müller, Olympic či Elán pokračuje od 21. septembra už tretia séria.

Priestor dostali hudobné spomienky na skupinu Lojzo, Janu Kocianovú, skupinu Vidiek, Petra Lipu, Hanu Zagorovú, Jiřího Korna, ďalej legendy in memoriam: Zoru Kolinsku, Evu Kostolányiovú Michala Dočolomanského, Ivana Krajíčka a Františka Krištofa Veselého. Program bol venovaný aj českým legendám popu Michalovi Davidovi, Václavovi Neckářovi a Helene Vondráčkovej.

V najbližších dieloch programu čaká divákov spomínanie na Jara Filipa a priestor dostanú aj najväčšie vianočné hity. Pre fanúšikov programu televízia pripravila aj špeciálnu podstránku na webe legendypopu.stv.sk, na ktorej nájdu množstvo zaujímavých rozhovorov, profily legiend či súťaže o voľné vstupenky na priamy prenos a podobne.

Waldemar Matuška - Tisíc mil (audio)

Informácie pre redakciu Hudba.sk poskytol Richard Šümeghy, hovorca RTVS

Foto: RTVS PR

Súvisiaci interpreti: Waldemar Matuška