Slash, bývalý sólový gitarista kapely Guns N´Roses a jeden z najoceňovanejších svetových hráčov na tento nástroj, zahrá 11. februára 2013 vo Veľkej sále pražskej Lucerny. Do Prahy príde so spevákom Mylesom Kennedym a s kapelou The Conspirators.

Naposledy hral Slash v pražskej Tesla Aréne v roku 2010. Tentokrát v Lucerne predstaví svoj ostatný sólový album Apocalyptic Love, ktorý vyšiel v máji 2012. Vstupenky na koncert organizovaný agentúrou Charm Music sa začnú predávať už zajtra. 

Gitarista s typickým cylindrom, ktorý za svoje vzory považuje Jimmy Pagea a Jimiho Hendrixa, vstúpil do Guns N´Roses v roku 1985, krátko po založení skupiny. Tá ho zároveň aj preslávila. V roku 2007 dostal Slash hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. V auguste 2009 ho časopis Time zaradil na druhé miesto v rebríčku "desať najlepších hráčov na elektrickú gitaru všetkých čias".

Po odchode z Guns N´Roses v polovici 90. rokov založil Slash niekoľko kapiel, koncertoval s mnohými ďalšimi hudobníkmi a hosťoval na veľkom množstve nahrávok - napríklad s Michaelom Jaskconom v piesni Black or White, Rayom Charlesom, Steviem Wonderom atď. Spolupracoval tiež s režisérmi ako Quentin Tarantino alebo Darren Aronovsky a stal se taktiež hlavnou postavou počítačovej hry Guitar Hero III: The Legend of Rock.

Slash feat. Myles Kennedy & Conspirators - You're A Lie

Redakciu Hudba.sk informoval Jiří Sedlák z Arts Marketing

Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: Slash