Vyzerá to tak, že záver roka na domácej scéne bude patriť Momovi a jeho novému albumu Rival. Iba pred týždňom sme tu mali od neho už tretí videosingel a dnes si predstavíme ďalšiu ochutnávku z tejto novinky. Je ňou spolupráca s českým Ektorom, ktorý taktiež chystá nový album, a preto pred pár dňami vypustil nový klip.

Momova spomínaná štvrtá štúdiovka s názvom Rival dorazí už v pondelok 1. decembra. Najnovšie sme z nej mohli počuť track Mám plnú hlavu, v ktorom hosťuje práve Ektor. Do beatu od Maiky Beatz títo dvaja v mnohých ohľadoch podobní rapperi prezentujú svoj kritický názor na rôzne aktuálne trendy nielen v hudbe.

Momo feat. Ektor - Mám plnú hlavu

Ektor momentálne pripravuje nový album Detektor, z ktorého už vypustil viacero trackov priamo v podobe videoklipov. Inak tomu nie je ani teraz, keď sa von dostala záležitosť Nohy v pěst v produkcii Konexa.

Ektor - Nohy v pěst

Prezident Lourajder finišuje s druhou štúdiovkou s názvom Úrad, ktorú by chcel stihnúť vydať ešte do konca tohto roka. Druhou ochutnávkou z nej sa stala skladba Lord, v ktorej mu na mikrofóne asistujú Eremen a MC Gey a skrečmi prispel 3ck.

Prezident Lourajder feat. Eremen, MC Gey & 3ck - Lord

Eminem v pondelok predstavil dlho očakávané video k singlu Guts Over Fear, v ktorom sa o refrén postarala austrálska speváčka Sia. Spravil tak v deň, keď sa na trh dostala dvojdisková kompilácia Shady XV jeho labelu Shady Records, na ktorom sa, samozrejme, tento track nachádza. Dva dni pred vydaním Shady XV okrem toho poskytol zdarma mixtape Shady Classics obsahujúci až 66 skladieb. Tape dal dokopy DJ Whoo Kid a stiahnuť si ho môžete TU.

Eminem feat. Sia - Guts Over Fear

Ako sme už niekoľkokrát písali, Royce Da 5'9" a DJ Premier plánujú 9. decembra vydať spoločný album PRhyme. Z neho sme už mali možnosť počuť niekoľko ukážok vrátane trackov PRhyme a Courtesy. A práve tieto dve skladby sa už dočkali aj videí, ktoré Nickel Nine a Primo vypustili v priebehu štyroch dní. A aby toho nebolo málo, tak sme sa dočkali aj druhej epizódy dokumentu Raiders Of The Lost Art o nahrávaní spomínanej štúdiovky

Royce Da 5'9" & DJ Premier - PRhyme

Royce Da 5'9" & DJ Premier - Courtesy

Royce Da 5'9" & DJ Premier: Raiders Of The Lost Art ep. 2

Deviateho decembra vydá nový album aj Ghostface Killah. Jeho už jedenásta sólovka ponesie názov 36 Seasons a počas uplynulého týždňa sme sa z nej dočkali hneď ďalších dvoch ochutnávok. Sú nimi skladby Double Cross a Blood On The Streets, pričom v oboch zhodou okolností hosťuje AZ, ktorý bude mať na tomto albume až päťnásobnú účasť.

Ghostface Killah feat. AZ - Double Cross

Ghostface Killah feat. AZ - Blood On The Streets

Pri Wu-Tang Clane ešte chvíľu zostaneme, keďže už budúci utorok konečne vyjde ich nová štúdiovka A Better Tomorrow. Ďalšou zverejnenou skladbou z nej je titulný track, v ktorom rapujú Method Man, Masta Killa, Cappadonna a Raekwon. Clan v rámci proma k albumu vystúpil aj v Late Show with David Letterman, kde v neúplnej zostave predstavil naživo singel Ruckus In B Minor.

Wu-Tang Clan - A Better Tomorrow

Wu-Tang Clan - Ruckus In B Minor (Live)

Atmosphere nedávno ukončili severoamerické turné a ako poďakovanie fanúšikom, ktorí prišli na ich koncerty, sa rozhodli vypustiť ďalší vizuál k albumu Southsiders. Videa sa tak najnovšie dočkala skladba Fortunate, pričom klip vznikol pred koncertom Atmosphere v Los Angeles.

Atmosphere - Fortunate

Nové video má aj Reks, konkrétne k skladbe Eyes Intro. Tá, ako už naznačuje samotný názov, je introm jeho aktuálneho albumu Eyes Watching God.

Reks - Eyes Intro

Ras Kass a Apollo Brown spravili svojim priaznivcom radosť zverejnením skladby Impossible Dream, v ktorej hosťuje Sean Price. Track vznikol počas nahrávania ich spoločného albumu Blasphemy, z nejakého záhadného dôvodu sa však nakoniec do tracklistu nedostal. Čo je nepochybne škoda.

Ras Kass & Apollo Brown feat. Sean Price - Impossible Dream

El-P a Killer Mike, ktorí tvoria formáciu Run The Jewels, majú už mesiac vonku druhý spoločný album s jednoduchým názvom Run The Jewels 2. Na ňom nájdete aj singel Blockbuster Night Part 1, ku ktorému sa teraz rozhodli zverejniť video. V ňom sa hlavní aktéri predstavili ako trocha netradiční paramedici.

Run The Jewels - Blockbuster Night Part 1

¡Mayday! a Murs vydali tento rok vynikajúci spoločný album ¡Mursday!, no tým sa ich spolupráca nekončí. Už onedlho totiž plánujú vydať nové EP, z ktorého už predstavili skladbu Ready 2 Run.

¡Mayday! & Murs - Ready 2 Run

Na záver tu máme ešte jeden tip na hudobnú mikulášsku párty, ktorá sa uskutoční 5. decembra v Senici. Vystúpia na nej Tusté Baletky, Tono S. s Beyuzom, Zverina, Shomi, DJ Ba2S z Chaozzu a Záviš.

Tusté Baletky - Žerem

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.rapcity.cz

Súvisiaci interpreti: Ektor, Momo