Fanúšikovia The Cardigans sa dočkajú vinylovej podoby svojich obľúbených albumov. Už 1. februára totiž vyjde kompletná diskografia švédskeho zoskupenia The Cardigans na vinyloch, vrátane debutu Emmerdale (1994) a albumu Super Extra Gravity (2005).

Albumy vyjdu v pôvodných verziách aj so švédskymi tracklistami. Ich piaty album Long Gone Before Daylight sa dočká svojho uvedenia na double LP, čo kapela plánovala zrealizovať už v rokoch 2003 a 2015, napokon sa však museli uspokojiť s nižším rozpočtom a nahrávka vyšla na jednom vinyle. O mastering sa postaralo slávne štúdio Sterling Sound a vinyly budú mať honosnú podobu 180 gramových dosiek v klasickom čiernom prevedení. 

The Cardigans sa sporadicky objavujú na koncertných pódiách, či sa im však podarí vydať ďalšiu štúdiovku je otázne, pretože kapela zatiaľ nič podobné nespomenula. Ich posledný štúdiový album bol práve Super Extra Gravity a vyšiel v roku 2005. Odvtedy si kapela stihla dať prestávku a opäť sa spojiť, no na nové piesne fanúšikovia stále čakajú.  


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: musicserver.cz)
Foto: facebook.com/TheCardigansofficial

Súvisiaci interpreti: The Cardigans