Svetoznáme popové a rockové hity ako I Was Made For Lovin' You Babe od kapely KISS, či Every Breath You Take od Stinga vydala slovenská skupina Jazz Pops Up v upravených aranžmánoch na samostatnej nahrávke. O úpravu skladieb do ich jazzovej podoby sa postaral člen formácie František Báleš.

"Keďže jazz je v súčasnosti menšinový žáner, hľadal som cestu ako ho priblížiť širšiemu publiku. Takzvané jazzové štandardy sú väčšinou krásne piesne, ktoré ale pozná iba úzky okruh nadšencov. Preto som sa rozhodol prearanžovať známe popové a rockové hity od šesťdesiatych rokov až po súčasnosť," priblížil projekt František Báleš.

Na novom albume Jazz Pops Up sa nachádza dvanásť skladieb, ktorých autormi sú interpreti ako The Beatles, Michael Jackson, Sting, Britney Spears, Prince, KISS, The Police, Pet Shop Boys a ďalší. Jazzová formácia, dlhodobo pôsobiaca v Rakúsku, sa od svojho vzniku venuje spracovaniu známych rockových a popových hitov z rádií. Jej členmi sú Jana Dekánková (spev), František Báleš (klavír), Vladimír Máčaj (kontrabas) a Milan Ruček (bicie).

Jazz Pops Up - Every Breath You Take (Sting)

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Jana Dekánková z kapely Jazz Pops Up.