Organizátori poľského festivalu Open'er potvrdili účasť dvoch kapiel, ktoré sa tento rok vracajú na scénu po niekoľkoročnej odmlke. Anglická kapela The Last Shadow Puppets a americká formácia LCD Soundsystem sa tak pridajú k silnému lineupu podujatia, ktoré sa uskutoční od 29. júna do 2. júla v poľskom meste Gdynia.

Britská skupina The Last Shadow Puppets, ktorá vydá 1. apríla po ôsmich rokoch druhý album Everything You've Come To Expect, vystúpi hneď v úvodný deň festivalu. Z očakávanej novinky kapela nedávno zverejnila singel Bad Habits.


Zástupcovia newyorskej scény LCD Soundsystem zahrajú na Open'ere v piatok 1. júla. Formácia, ktorej lídrom je hudobník a producent James Murphy, sa vracia na pódiá po takmer päťročnej pauze. Ukončila ju vlani v decembri zverejnením skladby Christmas Will Break Your Heart. Veľký koncertný návrat projektu sa uskutoční v apríli na americkom Coachella Music & Arts Festivale. Tento rok tiež plánujú vydať nový album.


Účasť na festivale už skôr potvrdili Red Hot Chili Peppers, PJ Harvey, Florence and the Machine, Tame Impala, Wiz Khalifa, Sigur Rós, Bastille, Beirut, The 1975, Chvrches, Caribou, Foals, Vince Staples, At the Drive-In a Dawid Podsiadlo. 

Zdroj: SITA (Opener.pl, archív)
Foto: Facebook.com/JamesMurphy

Súvisiaci interpreti: Last Shadow Puppets, Lcd Soundsystem