V sobotu 24. februára budú znieť v sále brnenského Sonocentra piesne jednej z veľkých legiend druhej polovice 60. rokov - skupiny The Animals, ktorá je popri Beatles či Rolling Stones radená medzi klenoty britskej hudby. Priaznivcom sa vybavia najmä piesne The House of the Rising Sun či Don´t Let Me Be Misunderstood.

The Animals sú pôvodne rhythm&blues a rockovou kapelou zo 60. rokov. Zrejme najštýlovejšia britská skupina vznikla ako Alan Price Combo v Newcastle, kde hrávala každú sobotu v plnom Downbeat Clube. Po nástupe Erica Burdona na post speváka, sa presunuli do honosnejšieho klubu A-Go-Go a začiatkom roku 1964 zmenili meno na The Animals. Potom vystupovali v londýnskych kluboch a v jeho okolí. Mnoho hitov kapely obsadilo popredné miesta anglickej aj americkej hitparády. Po dvoch albumoch The Animals a Animals Track opustil formáciu v máji roku 1965 Alan Price.

Od roku 2003 koncertuje formácia pod názvom The Animals and Friends a tvoria ju dvaja pôvodní členovia John Steel a Mickey Gallagher. Štvoricu dopĺňa Danny Handley a Roberto Ruiz.

Program koncertu rozšíri vystúpenie brnenského bluesového tria Band Of Heysek, ktoré nedávno vydalo kritikmi pozitívne prijatý album Shovel & Mattock. Po skončení koncertu v Sonocentre sa bude konať afterparty v neďalekom klube Mersey za účasti hudobníkov z The Animals.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Kateřina Červinková.