Multiinštrumentalista Peter Leto vydáva svoje prvé autorské EP s názvom Cez prekážky. Z albumu, na ktorom spevák spolupracoval s producentom Matejom Miklošom alias Lil’Maxxom, už ako single vyšli energická skladba Doliny a melancholická pieseň Viac.


Súčasne s EP práve vychádza v poradí tretí singel Nečakám spolu s videoklipom. "Základ pesničky vznikol ešte pár rokov dozadu, nahrával som si vtedy nejaké hudobné nápady do notebooku. Toto demo malo pracovný názov Fly. Mal som nahraté to rytmické škrkanie na gitarové struny, a časť refrénu s textom. Nakoniec sme s Maxom namixovali koktejl šťavnatých hudobných ingrediencií a výsledok je pesnička Nečakám. Dlho som hľadal správne slová pre finálnu podobu textu, nakoniec to celé zapadlo dohromady. Má to pre mňa takú hrdinskú atmosféru. Cítil som, že z hudby ide odhodlanie, nová nádej, prísľub lepšej budúcnosti. Verím, že to tam počujete tiež," približuje spevák.


Z piesne cítiť radosť, čo podčiarkuje aj príjemný videoklip natočený v bratislavskom štúdiu Pulp. "V jedno víkendové poobedie sme sa tam s kapelou stretli a zhruba za tri hodiny sme mali hotovo. Bolo to celé príjemné a uvoľnené. Myslím, že v klipe je to tiež vidno. Produkcie sa ujal opäť šikovný tím z Punč Production, ktorí nakrútili aj videoklip k pesničke Viac," spomína Peter.

Náladou prekvapí aj štvrtá skladba s názvom Ešte raz, inšpirovaná 80. rokmi v modernom šate, v ktorej saxofónové sólo nahral utajovaný hudobný hosť. "Maxo vytvoril niečo - hudobný základ, ktorý mi námatkovo poslal. Okamžite ma zaujal. Hneď ako som si ho vypočul, som mu musel zavolať. Veľmi som chcel túto pesničku spoločne dotvoriť a nahrať. Má množstvo prekvapivých momentov a v podstate je to celkom odvážny love-song. Pre mňa je to taký skrytý klenot albumu," dodáva hudobník

EP Cez prekážky je dostupné na všetkých digitálnych platformách. Vznik albumu podporil Fond na podporu umenia.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Andrea Turčina. Text správy sme upravili.