Najuletenejšia zo slovenských kapiel Horkýže Slíže, ktorej koncerty sú vždy plné energie a nečakaných prekvapení, vo štvrtok večer v bratislavskej Inchebe odštartovala veľké slovensko-české turné. Jeden z najväčších koncertov trojmesačnej šnúry sme Vám na Hudba.sk priniesli v priamom prenose.

Takmer presne o 21:00 odštartovala v bratislavskej Inchebe rocková smršť plná typického slížovského humoru, ktorú ste mohli sledovať spolu s nami naživo. Bezmála dvojhodinové vystúpenie prinieslo prierez celou diskografiou nitrianskej skupiny, ktorá jednoznačne potvrdila svoju povesť skvelej koncertnej kapely. Už zajtra prinesieme veľký fotoreport priamo z miesta činu.

Aktualizácia (1.3.2013, 11:00): Pozrite si fotoreport!

záver koncertu Horkýže Slíže v Inchebe Zdroj: Hudba.sk

Skladby, ktoré odzneli:
(Ako sa Vám páčil setlist?)

1. SN, TO, MI, LM, BA
2. Dežo má love
3. Gilotína
4. Líza a Wendy
5. A ja sprostá
6. Veľké, dlhé "A" s dvoma bodkami
7. Brďokoky
8. Príbeh o starej platni
9. Silný refrén
10. Holandská
11. Policemen alebo Jeej balón alebo Ako bolo v discobare Radúza na Halloween Party
12. Shanghaj Cola
13. Ukáž tú svoju ZOO
14. My Fucking Brother
15. Lístok na Mars
16. Motorkárska
17. Atómový kryt
18. Emanuel Bacigala
19. R'n'B Soul
20. Vlak
21. Telegram
22. Malá Žužu
23. Sex po telefóne
24. Láskyplní
25. Logická hádanka
26. L.A.G. Song
27. Maštaľ
28. Mám v p... na lehátku

Slovenská časť turné s názvom Horkýže Slíže hľadajú talent! Už 20 rokov... potrvá do 27. apríla - skupina vystúpi v štrnástich mestách, pričom vo väčšine bude dejiskom koncertu miestna športová hala. Na turné bude skupina propagovať svoj nový album St. Mary Huana Ganja, no podľa prvého koncertu je zrejmé, že na svoje si prídu aj fanúšikovia starších albumov.

Začiatok všetkých koncertov je stanovený na 18:00, ako predkapely vystupujú kapely Dilemma a Slobodná Európa. Špecialitou turné je šanca pre fanúšikov stať sa súčasťou jedinečnej šou. Z fanúšikov, ktorí na koncert vo svojom meste prídu v maske alebo v originálom prestrojení, si kapela vyberie komparzistov, ktorí ju budú sprevádzať priamo na pódiu. V Bratislave sa ľudia v maskách neukázali, no tanečníčky z publika si kapela na pódium aj tak vytiahla.

tanečníčky z publika na koncerte Horkýže Slíže Zdroj: Hudba.sk

Text: Hudba.sk
Foto: Tibor Šuchta - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže