Americká speváčka a modelka Lana Del Rey sa na jar po prvý raz predstaví v Prahe. Vystúpi tam v rámci ďalšej edície podujatia Electronic Beats, ktoré sa bude konať v sobotu 13. apríla v Divadle Archa. Okrem nej sa na jednodňovom festivale predvedie nemecká indie-rocková formácia Roosevelt a švédska speváčka Karin Park.

Vstupenky na podujatie sa predávajú za 350 českých korún (v prepočte približne 13,60 eura). V prípade, že sa lístky nevypredajú, bude na mieste vstupné 480 korún (zhruba 18,70 eura). Koncert v Prahe je príležitosťou vidieť speváčku naživo aj pre slovenských fanúšikov, ktorí si nestihli kúpiť vstupenky na rakúsky koncert. Ten sa uskutoční v Gasometri vo Viedni 19. apríla a je už od jesene beznádejne vypredaný. Ak budete dostatočne rýchli, pražský koncert môžete vidieť takmer o týždeň skôr a za omnoho nižšiu cenu. Lístky do Viedne boli približne trikrát drahšie.

Biografia

Lana Del Rey, občianskym menom Elizabeth Grant, sa do povedomia verejnosti dostala v roku 2011 hitom Video Games, ktorý sa prebojoval do top 10 britského singlového rebríčka. Z prvého albumu Born to Die (2012) dodnes predala viac ako dva a pol milióna kópií. Vlani v novembri naň nadviazala EP nahrávkou Paradise, ktoré vyšlo aj v rámci rozšírenej edície albumu Born to Die - The Paradise Edition.

Dvadsaťšesťročná speváčka už stihla získať Q Award, Ivor Novello Award, Brit Award a nominovali ju na tri NME Awards. Okrem Video Games vydala single Born to Die, Blue Jeans, National Anthem, Summertime Sadness a Ride. Jej ďalším singlom by mala byť skladba Cola.

Informácie pochádzajú z webovej stránky electronicbeats.net a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA, pm
Foto: AP Photo/Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey