Britská kapela Deep Purple vydá 12. júna album Whoosh!. Novinka bude obsahovať 13 skladieb. O produkciu 21. štúdiovky formácie sa postaral 70-ročný Bob Ezrin, ktorý sa už podpísal pod produkciu predchádzajúcich dvoch albumov skupiny a spolupracovali s ním napríklad aj Kiss, Alice Cooper, Pink Floyd, Lou Reed a mnohí ďalší.

Whoosh! sa dostane na trh na CD aj vinyle. K dispozícii bude aj verzia s DVD, na ktorom bude hodinový rozhovor basgitaristu Rogera Glovera s Ezrinom a tiež celý koncert kapely z Hellfestu 2017. Muzikanti podporia novinku na turné, v rámci ktorého sa predstavia napríklad v júli na festivaloch Clam Rock a Lovely Days v Rakúsku alebo v októbri v poľskom meste Lodž.

Deep Purple vznikli v roku 1968, no v období 1976 až 1984 mali prestávku. V súčasnosti kapelu tvoria aj Ian Gillan, Steve Morse, Ian Paice a Don Airey. Ich zatiaľ posledný album Infinite sa dostal na trh v apríli 2017. K najúspešnejším skladbám skupiny patria hity ako Black Night, Strange Kind Of Woman, Hush, Smoke On The Water alebo Child In Time. V roku 2016 formáciu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Tracklist albumu Deep Purple - Whoosh!
1 Throw My Bones
2 Drop the Weapon
3 We’re All the Same in the Dark
4 Nothing at All
5 No Need to Shout
6 Step by Step
7 What the What
8 The Long Way Round
9 The Power of the Moon
10 Remission Possible
11 Man Alive
12 And the Address
13 Dancing in My Sleep

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Jim Rakete

Súvisiaci interpreti: Deep Purple