Česká spevácka hviezda Karel Gott vydá po prvý raz v kariére nahrávku remixov. O nový kabát piesní z albumu Sentiment (2011) sa postaral DJ Neo. Staronové skladby nájdu fanúšikovia v digitálnej ponuke Supraphonline alebo iTunes. Kým bude od polnoci 1. apríla nahrávka k dispozícii, predstaví spevák novú verziu skladby Blues pro tebe v sobotnom (31.3.) priamom prenose vyhlásenia Českej Miss.

"Som hrdý na to, že túto súťaž otvorím v televíznej premiére remixom piesne Blues pro tebe, ktorú som vlani nahral v sprievode Big bandu Českého rozhlasu pod taktovkou Václava Kozla ako darček jej autorovi, minuloročnému osemdesiatnikovi Jiřímu Suchému. Bol by som veľmi rád, aby sa remix DJa Nea nepáčil len jemu, ale aj všetkým divákom," uviedol Karel Gott.

Tridsaťštyriročný DJ Neo má na konte napríklad spoluprácu s anglickou hviezdou Sorayou Vivian, s ktorou vydal skladbu Groove With You. "Až keď som sa začal s DJom Neom rozprávať o remixoch mojich nahrávok, dozvedel som sa, že spolupracoval s mojimi kolegami Jiřím Kornom, Darou Rolins, Ivanom Králom, Martinou Balogovou, Sámerom Issom a s kapelami Monkey Business, JAR a mnohými ďalšími," prezradil Gott.

"Veľmi ma potešilo, že DJ Neo za mnou prišiel s nápadom pripraviť hneď celý album zložený z remixov mojich nahrávok a úplne spontánne nám napadol aj názov celého albumu. Uznajte, že Gott v mixéri neznie vôbec zle," dodal.

Karel Gott o remixoch, DJovi Neovi a spolupráci s ním (záznam ČRo)

Informácie pochádzajú z webstránky iDNES.cz.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Eckehard Schulz

Súvisiaci interpreti: Karel Gott