Výkonný riaditeľ hudby v Billboarde, Jason Lipshutz, pripravuje rozsiahly pohľad na viac ako dvadsaťročnú kariéry rockovej skupiny Linkin Park. Knižná biografia, ktorá má vyjsť 1. októbra prinesie doposiaľ nevydané rozhovory, exkluzívne citáty od členov kapely a jej spolupracovníkov, na ich tvorbu, v ktorej sa nebáli otvorene hovoriť o duševnom zdraví a tiež o tragickej smrti lídra Chestera Benningtona.

"Linkin Park sú jednou z najdôležitejších – a najviac podceňovaných – rockových kapiel 21. storočia. Keď sa pozriete na čísla albumov a streamingu, hitové single, predané vstupenky, ich pretrvávajúci odkaz v rámci rocku a prínos tejto priekopníckej kapely vo všetkých metrikách spotreby hudby a fanúšikovstva, v poslednej dobe neexistuje žiadna väčšia skupina. Napriek tomu ešte neexistuje úplná a komplexná biografia kapely - až doteraz," uvádza oficiálny popis pripravovanej knihy.

It Starts With One: The Legend and Legacy of Linkin Park zachytáva príbeh legendárnej kapely a jej členov od ich ranného detstva, cez vydanie debutového albumu Hybrid Theory až po to, čo všetko nasledovalo po jeho vydaní. "Lipshutz skúma, ako môže jedna kapela znamenať tak veľa pre toľkých ľudí, ako boli schopní v post-grungeovej ére konca 90. a začiatku 21. storočia syntetizovať trendy v pope a hip-hope, a napokon sa oprávnene zaradiť do panteónu amerických rockových počinov," uvádza sa ďalej v popise.

Autor biografie sa venuje ešte jedenej veľmi dôležitej oblasti, o ktorá sa legendárna formácia pričninla. Pomohli nastoliť éru umelcov a fanúšikov, ktorí sa odhodlali otvorene diskutovať o duševnom zdraví. Chester Bennington a Mike Shinoda sa rozhodli písať o svojich problémoch a netrpieť v tichosti. "Je tragické, že Chester podľahol svojim démonom a zomrel v roku 2017, ale hudba pretrváva a fanúšikovia sú pripravení na skutočný príbeh zo zákulisia," hovorí Lipshutz. Aj tragická smrť speváka dokázala, že sila Linkin Park bola v spájaní ľudí. Tí sa po jeho smrti zomkli a boli kapele oporou. Biografia It Starts With One: The Legend and Legacy of Linkin Park prichádza, aby toto dedičstvo upevnila.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)