"New York City! Vidíme sa dnes večer na Times Square o 19:15!," znel odkaz, ktorý zanechala Shakira v utorok na sociálnych sieťach. O pár hodín už na ňu na dohodnutom mieste čakalo 40-tisíc fanúšikov. Neohlásené vystúpenie kolumbijskej hviezdy tak prilákalo najväčší dav v histórii Times Square. Bezplatný koncert prekonal počtom návštevníkom aj populárne silvestrovské oslavy na tomto ikonickom námestí.

"Ďakujem vám všetkým, že ste tu pre mňa. Veľa to pre mňa znamená," prihovorila sa Shakira svojim fanúšikom počas koncertu. Nemyslela tým iba priamo účasť na koncerte, ale aj podporu, ktorú od fanúšikov dostáva. Jej nový album Las Mujeres Ya No Lloran, na ktorý čakali sedem rokov, sa stal za prvých 24 hodín od vydania najstreamovanejším albumom roka 2024. Okrem toho zaňho 47-ročná speváčka získala už sedemnásobnú platinovú platňu.

Do New Yorku priniesla setlist, v ktorom novinky ako Te Felicito, TQG, Cómo Dónde y Cuándo, Puntería a BZRP Music Sessions #53 nemohli chýbať. Pripojila k nim však aj megahit Hips Don't Lie.

Deň pred nečakaným vystúpením bola Shakira hostkou The Tonight Show Jimmyho Fallona, kde otvorene rozprávala o tom, že sa cíti konečne voľná. Vzťah s otcom jej detí, futbalistom Gerardom Piquém ju ťahal ku dnu. "Teraz som voľná. Môžem skutočne pracovať," vyznala sa a svojím fanúšikom odkázala, že sú tí najlepší na svete, pretože pri nej stáli "v dobrých aj zlých časoch".

Láskou a vďačnosťou nešetrila ani po výnimočnom newyorskom vystúpení. Krátko po ňom sa znova prihovorila fanúšikom na sociálnych sieťach: "Šialená skúsenosť!! 40 000 vás na Times Square, mám zimomriavky! Ďakujem za úžasné privítanie a za to, že ste so mnou prišli na párty."

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)