Leona Lewis si zahrá v najnovšej verzii muzikálu Cats na Broadwayi. Tridsaťjedenročná hudobníčka stvárni mačku Grizabellu, ktorá počas predstavenia spieva známu skladbu Memory.

Nahradí tak jej pôvodnú predstaviteľku Nicole Scherzinger. Tá sivú mačku hrala na londýnskom West Ende od roku 2014 a od projektu odišla po tom, čo sa presunul do USA. Leona Lewis sa s novinkou pochválila na Twitteri, kde napísala, že tomu nemôže uveriť. "Som nadšená a poctená, že budem hrať Grizabellu na Broadwayi," dodala. Na tweet zareagoval aj skladateľ Andrew Lloyd Webber a privítal ju do ich muzikálovej rodiny. Cats s Leonou Lewis uvedú v predpremiére 14. júla v newyorskom Neil Simon Theatre, oficiálnu premiéru bude mať muzikál 31. júla.

Cats zložil Andrew Lloyd Webber na motívy básní T.S. Eliota z roku 1939. Príbeh sa odohráva na každoročnom stretnutí mačiek z Jellica, keď usporadúvajú tajný mačací bál. Počas neho najstarší kocúr mačkám vždy prezradí, ktorá z nich dostane možnosť nového života. Muzikál mal premiéru v roku 1981 v v New London Theatre.

Leona Lewis pochádza z Londýna a preslávila sa v roku 2006, keď vyhrala tretiu sériu britskej speváckej súťaže The X Factor. Držiteľka troch nominácií na cenu Grammy má na konte päť štúdiových albumov - Spirit (2007), Echo (2009), Glassheart (2012), Christmas, with Love (2013) a I Am (2015). K jej najväčším hitom patria skladby A Moment Like This, Bleeding Love, Run, Better In Time či Happy.  

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/leonalewis

Súvisiaci interpreti: Leona Lewis