Najúspešnejšia speváčka súčasnosti už nemôže prekvapiť dokonalosťou a bezchybnými výkonmi. V dnešnej dobe zaujmú skôr prešľapy, no nie je v tom škodoradosť, skôr ide o milé momenty, ktoré fanúšikom pripomínajú, že aj tie najväčšie hviezdy sú ľudia z mäsa a kostí.

Adele to dobre vie, preto si už z rôznych výpadkov, či už technických alebo pamäťových, veľkú hlavu nerobí. Dokázala to už vo februári po Grammy, keď sa rýchlo otriasla z nevydareného vystúpenia zapríčineného neposlušným mikrofónom, ktorý počas jej vystúpenia spadol priamo na struny klavíra. To speváčku doslova rozladilo a jej výkon bol hlboko pod hranicami jej možností, no o pár dní neskôr sebe aj fanúšikom všetko vynahradila v šou Ellen DeGeneres.

Technické problémy sa jej nevyhli ani počas práve prebiehajúceho turné. Keď počas koncertu v Birminghame vypadol zvuk, spievala ďalej hoci ju nebolo vôbec počuť. Okamžite však zborovým spevom zareagovalo publikum a bol z toho magický moment. Napokon celú situáciu obrátila vo svoj prospech aj vďaka humoru. V ňom je rovnako dobrá ako v speve a pri príhovoroch si rozhodne nedáva pred ústa servítku - rozpráva, ako jej "huba narástla".

Shit, shit, shit, sloha namiesto refrénu

Kontrast medzi jej emotívnym prejavom a konzervatívnou eleganciou jej hudby a spevu na jednej strane a faktom, že sa neberie príliš vážne a dokáže všetko obrátiť na srandu na strane druhej, je ďalším z dôvodov, prečo je taká populárna. Je si totiž vedomá, že aj na koncerte plnom dojímavých "ploužákov" sa chcú ľudia zabaviť. A aj recenzie z jej koncertov v svetových médiách potvrdzujú, že ako stand-up komička je na pódiu rovnako skvelá ako v role speváčky.

To vedie až k úvahám, či náhodou niektoré zábavné situácie nie sú občas súčasťou scenára. Napríklad keď začne spievať nesprávny text. Naposledy sa jej to stalo minulý víkend v Lisabone, keď sa pomýlila v jednej zo svojich obľubených skladieb Million Years Ago. Po chvíľke sa uvedomila a zareagovala tak, že celé publikum vybuchlo smiechom. "Shit, zlé slová, shit, shit, shit, HAHAHA. Začala som spievať slohu namiesto refrénu, sorry!" povedala so svojím typickým rehotom.

 
Nebolo to však prvýkrát počas tohto turné. Predtým poplietla aj slová v jednom zo svojich najväčších hitov Rolling in the Deep, keď ho spievala 3. mája v Kodani. Podobný prešľap sa jej podaril aj v marci v Manchestri, kde pre zmenu zle odštartovala pieseň I Miss You. Na pobavenie divákov to v oboch prípadoch okomentovala zopár neslušnými slovami a požiadala kapelu, aby začali odznova. Mýliť sa je ľudské, dokonalosť je nuda. Aspoň máte naozaj stopercentnú istotu, že spieva naživo.


Text: Hudba.sk, pm
Ilustračné foto: AP Photo/Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: Adele