Formácia The Black Keys vydala v apríli svoj dvanásty štúdiový album Ohio. Zakladatelia Dan Auerbach a Patrick Carney sa po mnohopočetných sólových aktivitách znova spojili a albumovú novinku plánovali predstaviť na koncertnom turné s 31 zastávkami, ktoré malo odštartovať už v septembri. Všetky koncerty boli náhle zrušené a na vysvetlenie si fanúšikovia museli počkať niekoľko dní.

Všetky dátumy koncertov, ako aj možnosť zakúpiť si vstupenky, v piatok 24. mája zo stránky ticketingovej spoločnosti v tichosti zmizli. Niekoľko miest, kde sa mali koncerty konať, potvrdilo zrušenie vystúpení. Iba dvojica The Black Keys mlčala. Vysvetlenia sa fanúšikovia dočkali až začiatkom tohto týždňa.

"Kapela chce všetkých uistiť, že Dan & Patrick sú živí a zdraví. Po nedávnych vystúpeniach v Spojenom kráľovstve a Európe, vrátane zastávok na ikonických miestach, ako je Brixton Academy a Zenith v Paríži, sme sa rozhodli urobiť niekoľko zmien v severoamerickej časti International Players Tour, ktoré nám umožnia ponúknuť podobne vzrušujúci, intímny zážitok pre fanúšikov aj kapelu a čoskoro ohlásime upravený súbor dátumov," píše sa v oficiálnom stanovisku.

"Všetkým, ktorí si zakúpili vstupenky a/alebo VIP na počiatočné dátumy turné, budú plne vrátené peniaze - a keď budú oznámené nové plány, budú si môcť kúpiť vstupenky ako prví. Ďakujeme za pochopenie a ospravedlňujeme sa za prekvapivú zmenu. Sme si celkom istí, že všetci budú nadšení, keď uvidíte, čo máme na mysli, a tešíme sa, že sa čoskoro uvidíme."

Text: Hudba.sk (zdroj: Music- News.com)