Basgitarista legendárnej kapely U2 Adam Clayton vzdal hold svojím dlhoročným spoluhráčom, ktorí ho podľa jeho vlastných slov zachránili v čase, keď sa liečil zo závislosti od alkoholu. "Mal som veľké šťastie, pretože som mal troch priateľov, ktorí vedeli, čo sa so mnou deje," vyhlásil 57-ročný Clayton na odovzdávaní ocenení MusiCares v New Yorku.

"Milovali ma dostatočne na to, aby ma dokázali zachrániť, keď som padal. Myslím, že ma milovali ešte predtým, ako som sa naučil milovať sám seba," povedal o svojich kolegoch z kapely Adam Clayton.

Spevák Bono Vox, gitarista The Edge a bubeník Larry Mullen sa podľa Claytona správali v duchu textu jednej z prvých piesní U2 I Will Follow: "Ak odchádzaš, tak odíď, ja pôjdem za tebou."

Osobou, ktorá ho definitívne presvedčila, aby sa vzdal alkoholu, bol však gitarista a spevák Eric Clapton, zaspomínal si Clayton. Dôvod, prečo sa z neho stal alkoholik, bol podľa neho veľmi prostý. "Nemyslel som si, že by sa dalo fungovať v kapele, a pritom nepiť. Je to súčasť našej kultúry," povedal basgitarista U2.

Zdroj: SITA
Foto: Michael Zorn/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: U2