Anglická rocková kapela Blur plánuje vydať reedíciu debutového albumu Leisure (1991). Novinka sa dostane na trh na farebnom vinyle 26. augusta, teda presne 25 rokov od jej prvého vydania. O nový mastering sa postarali v legendárnych londýnskych štúdiách Abbey Road.

Album Leisure obsahuje v originálnej verzii dvanásť skladieb, medzi ktorými sú single She's So High, There's No Other Way a Bang. Formácii sa s nahrávkou podarilo dostať v UK charte na siedme miesto. Skladba Sing sa objavila na soundtracku kultového filmu Trainspotting (1996) režiséra Dannyho Boylea. 


Blur vznikli v roku 1988 v Londýne, pričom spočiatku vystupovali pod názvom Seymour. Po spomínanom debutovom albume Leisure nasledovali nahrávky Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997) a 13 (1999). Po vydaní posledného menovaného albumu však ohlásili prerušenie činnosti a odvtedy sa jednotliví členovia kapely venovali predovšetkým iným projektom.

Blur pauzu niekoľkokrát prerušili, pričom v roku 2003 vydali album Think Tank. Oficiálne pauzu ukončili až v roku 2008 a vlani v apríli ponúkli nahrávku The Magic Whip (2015). Medzi ich najväčšie hity patria aj skladby ako Girls & Boys, Parklife, Country House, Stereotypes, Song 2, Tender, Beetlebum alebo Coffee & TV.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/blur 

Súvisiaci interpreti: Blur