Festival Lodenica pripravuje svoj 23. ročník, ktorý sa uskutoční od 26. do 28. augusta na novom mieste. Fanúšikovia country, folku či rocku sa tentokrát stretnú v areáli Jazdiarne Banát v Častkovciach. Na festivale vystúpia Bukasový Masív, Allan Mikušek a AM Band, Pavel Žalman Lohonka, Slniečko, česká formácia Kamelot, obľúbenci Horkýže Slíže, Polemic, Arzén či Gladiátor.

"Lodeničiari, milovníci country, folku a trampskej muziky, dlho, predlho nám trvalo, kým sme sa rozhodli, kde to bude. Hľadali sme niečo, čo svojou atmosférou a miestom bude pripomínať starú Lodenicu, na ktorú ste boli zvyknutí. Lodenica 2021 sa bude konať v Častkovciach. Môžeme návštevníkov ubezpečiť, že Jazdiareň Banát je presne to miesto. Je to areál, kde sa deň začína výbornou country hudbou a skvelou atmosférou a večer vám dobrú noc dávajú líšky Je to kúsok od Piešťan a čo bolo veľmi dôležité, je ochota majiteľov. Budú aj iné názory, ale keď prídete, iste budete s nami súhlasiť," vysvetľuje dramaturg Lodenice František Grebeči.

Na festivale vystúpia country legendy Bukasový Masív, Kamelot, Allan Mikušek s AM Bandom a Pavel Žalman Lohonka. Ďalej obľúbené slovenské kapely Horkýže Slíže, Arzén, Polemic, Slniečko, Gladiátor či Los Brados.

"Program je klasicky postavený na bardoch našej muziky, ako i na tých mladých nádejných, ale už desaťročie ostrieľaných nástupcoch ešte žijúcich hviezd. Áno, žiaľ, mnohí už odišli a hrajú v našom lodeničiarskom nebi. A svoju muziku si tam nájdu aj deti Lodenice. Doprajme im to. Lodenica je rodinný festival a niektoré rodiny vznikli práve na festivale. Tešíme sa na vás a pozývame vás do Častkoviec. Lodenica štartuje vo štvrtok 26. augusta od 18:00. Opäť po roku si zalomíme palce a s mohutným ahooooj budeme snívať a spomínať," teší sa na fanúšikov Lodenice František Grebeči.

Nenechajte si ujsť festival Lodenica, organizátori sa na vás tešia od 26. do 28. augusta v Častkovciach. Vstupenky na festival sú v predaji v sieti Predpredaj.sk. Všetky bližšie informácie o Lodenici nájdete na oficiálnej stránke www.lodenica.sk.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z NK Factory. Text správy sme upravili.