Kanadský raper, spevák a herec Drake kúpil billboard, aby zagratuloval svojej barbadoskej kolegyni Rihanne k špeciálnej cene Michael Jackson Video Vanguard, ktorú si v nedeľu prevezme na udeľovaní MTV Video Music Awards (VMA).

Dvadsaťdeväťročný rodák z Toronta dal vyhotoviť veľký nápis "Gratulujeme Rihanne, Drake a všetci v OVO (label, ktorý interpret založil, pozn. red.)" a nechal ho postaviť v Los Angeles. S nezvyčajným blahoželaním sa neskôr pochválila aj samotná interpretka, ktorá si billboard vyfotila a zverejnila ho na službe Instagram.

Rihanna si na spomínanom nedeľňajšom ceremoniáli prevezme cenu za prínos MTV, ktorú v minulosti získali Kanye West či Beyoncé. Zároveň na podujatí aj vystúpi, pričom jej výstupenie by slávnostné udeľovanie cien malo odštartovať. Dvadsaťosemročná interpretka zaspieva mix svojich hitov. Speváčka sa na tohtoročných MTV Video Music Awards tiež uchádza o štyri trofeje, pričom Drake zabojuje až o šesť cien.

Rihanna, celým menom Robyn Rihanna Fenty, sa ako 16-ročná presťahovala z Barbadosu do USA. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími siedmimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic (2012). Tento úspech sa jej podarilo zopakovať aj s najnovšou nahrávkou Anti (2016). Je držiteľkou ôsmich cien Grammy, deviatich American Music Awards vrátane Icon Award, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila napríklad v snímkach Bojová loď (2012), To je koniec! (2013) a Annie (2014).

Drake, celým menom Aubrey Drake Graham, začínal ako herec v seriáli Degrassi: The Next Generation (2001), v ktorom účinkoval v rokoch 2001 až 2009. Na hudobnej scéne debutoval v roku 2006 mixtapeom Room For Improvement, neskôr vydal štúdiovky Thank Me Later (2010), Take Care (2011), Nothing Was The Same (2013) a Views (2016).

Okrem toho má na konte napríklad aj mixtapey If You're Reading This It's Too Late a What A Time To Be Alive (feat. Future) (2015), pričom posledných šesť menovaných nahrávok sa umiestnilo na prvej priečke rebríčka Billboard 200. Na konte má jednu Grammy, dvanásť BET Awards či šesť Juno Awards. Ako herec sa okrem spomínaného seriálu objavil napríklad v snímke Charlie Bartlett (2007).  

Zdroj: SITA
Foto: Jack Plunkett/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Drake, Rihanna