Americká narodeninová párty Jack Daniels je tu čo nevidieť - dátum osláv je naplánovaný už na sobotu 29. septembra. Ak to má byť v Inchebe pravé americké, aj keď so slovenskými hudobníkmi a hercami, musí to byť poriadne uletené. A samozrejme celé naopak.

V preklade to znamená asi toľko, že oslávenec nebude dostávať žiadne darčeky, ale sám jeden cenný daruje niekomu z návštevníkov. Ide o originál gitaru od Jacka Daniela, na ktorú si nechal zájsť chuť aj Yxo z Hexu. "Rád ju prenechám jednému z návštevníkov. Za tie roky v kapele vlastním celkom slušnú zbierku gitár. Budem radšej ak ju niekto z publika získa a začne trebárs aj vďaka Jackovi Danielovi hrať."

"Je to originálna brandovaná gitara z Ameriky, ktorá sa vyrába pre fanúšikov whiskey Jack Daniel's. Podpíšu ju všetci účinkujúci a pokrstia priamo na pódiu," upresňuje Martin Frimmer, ktorý je zástupcom značky Jack Daniel's na Slovensku.

Krst ohňom

Ako naznačil, kým sa originálna gitara dostane do rúk výhercovi, prejde si "skúškou ohňom". Na pódiu ju pokrstia samotní účinkujúci interpreti, vrátane hlavných hviezd, ktorými sú IMT Smile, Katka Knechtová, HexLe Payaco. "Gitara bude celý čas na pódiu, takže kto ju schytí, ten si na ňu zahrá a vlastne ju tým pokrstí. Prejde si viacerými rukami, no domov si ju odnesie iba jeden šťastlivec," hovorí Yxo, ktorý pri tejto príležitosti prezradil, že na slovenskej kapele Hex sú najviac americké práve gitary.

"Hráme na nich už vyše dvoch rokov. Na akcii dáme samozrejme ešte jednu americkú vec - pripijeme si americkou whisky Jack Daniel's," dodáva Yxo, ktorý Ameriku miluje, konkrétne New York. Tento rok to v jeho plánoch vyšlo tak, že túto metropolu navštívi krátko po narodeninovej párty Jacka Daniela, ktorá sa koná už zajtra v bratislavskej Inchebe.

Okrem spomenutých kapiel sa na pódiu predstavia The Cellmates, Aimee a tiež špeciálny hostia Hexu - Lasky z Pary, Juraj Podmanický z Billy Barmana a Šarkan. Jackovi Danielovi prídu blahoželať aj herci, medzi ktorými nebude chýbať Maroš Kramár, Jozef Vajda, Peter Šimun, Ady Hajdu, Lukáš Latinák či Juraj Kemka.

V hre o gitaru sú všetci majitelia vstupeniek

Pri vstupe na podujatie dostane každý návštevník tombolový lístok, ktorý si má uchovať. Jedného z nich totiž vyžrebujú počas večera a ten získa spomínanú jedinečnú gitaru.

A prečo práve gitara? Whiskey Jack Daniel's podporuje už takmer dve storočia hudobníkov po celom svete. Na Slovensku sa tento rok uskutočnil prvý ročník súťaže pre mladé rockové kapely Jack Music Štart, v lete sa Jack Daniel zastavil aj so svojim truckom na veľkých rockových festivaloch po celej Európe a zavítal aj do Prešova na Dobrý Festival, kde sa stretol s veľkým ohlasom.

Informácie pre Hudba.sk poskytla PR manažérka skupiny Hex Maca Schmidtová a PR manažér podujatia Edo Kopček.

Foto: Stanči Karellová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Hex