Fanúšikovia Chiki Liki Tu-a si vo štvrtok 1.októbra nájdu vo svojich poštových schránkach reedíciu prvých troch albumov pod názvom Margecany a DVD Live. Večer skupina zaháji 20 rokov Tour, ktoré odohrá v najslávnejšej štvorčlennej zostave s trombónistom Tomášom Paľom. Hudobníci si spoluprácu so svojimi priaznivcami pochvaľujú, pretože ich podporili už druhýkrát v tomto roku.

"Bolo to úspešné. Spraviť to dvakrát počas roka s takým efektom, ktorý nám pomáha to zrealizovať, v tom je to úplná bomba. A môžeme ísť ďalej. Pri albume Slzy tvý mámi, Šediví a spol. to niektorí spravili aj zo zvedavosti, tentokrát si myslím, že všetci išli na istotu a presne vedeli čo chcú," porovnáva Martin Višňovský.

Na koncerty sa tešia hlavne hudobníci, ktorí už majú poctivo nacvičený program. "Doladíme ešte prídavok a môžeme ísť na to," pozýva basgitarista na výročné koncerty. Na pódiách ich bude sprevádzať bývalý člen a trombónista Tomáš Paľo, ktorý je nezabudnuteľnou postavou kapely. Zaujímavosťou je, že na tomto turné vystúpi vo všetkých siedmych koncertných priestoroch na Slovensku po prvýkrát. "Zahráme pesničky zo všetkých albumov a tým pádom odznejú aj také, v ktorých som nikdy nehral, ale teraz v nich budem hrať aj spievať," priznáva dočasne navrátivší člen Tomáš Paľo alias Maco.

Vtipný retro večierok

Špeciálny náboj bude mať ešte jeden koncert v rámci 20 rokov Tour. Bude to práve sobotňajšia oslava v KD Solivar doma v Prešove, kam prídu hudobníkom z Chiki Liki Tu-a zagratulovať o desať rokov služobne starší muzikanti z Bez Ladu A Skladu, ktorí si odskočia z vlastného turné. Táto formácia je v podstate nefunkčná a hráva len výnimočne. Práve ich prešovské koncerty sa dejú za prítomnosti hudobníkov z Chiki Liki Tu-a.

"Hudobne sa akceptujeme, čo je najdôležitejšie a logicky z toho vychádza aj naše kamarátstvo. Poznáme sa odkedy sme vznikli, oni nás akceptovali a z toho vzišlo to, že si navzájom dôverujeme, a že to vieme urobiť spolu," hovorí basgitarista o vzťahu týchto dvoch kapiel. Skupina odporúča svojim fanúšikom prísť na koncerty včas. "Som si úplne istý, že v Prešove začneme prví o siedmej. Chceme to historicky prelomiť v tomto meste, pretože sa vždy na niečo čaká. My začneme presne a Bez Ladu A Skladu približne o trištvrte na deväť, zahrajú cez hodinu. Bude to spoločenský retro večierok, kde sa potom potľapkáme po pleci a povieme si 'Ježiš, my sme výborné skupiny'.“

Chiki Liki Tu-a - 20 rokov Tour 2015:

1. október - Košice
2. október - Banská Bystrica
3. október - Prešov
9. október - Žilina
10. október - Trenčín
16. a 17. október - Bratislava

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Chiki Liki Tu-a ešte tento rok zavíta aj do zahraničia. Zatiaľ je známe, že vystúpi v Poľsku, Českej republike a Slovinsku.

Počúvajte album Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. na Deezeri:



Informácie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček.

Foto: Jaro "Jaris" Vaľko

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a