Talentovaní mladí umelci, speváčka Kristína Mihaľová a gitarista Jakub Šedivý, zverejnili atmosférický vizuál k svojej verzii skladby The Peacocks, ktorú napísal v roku 1975 klavirista Jimmy Rowles a stala sa obľúbeným jazzovým štandardom.

Nerozlučná dvojica Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý, ktorých ste mohli tento rok v apríli vidieť v rámci jarných džezákov v úlohe predskokanov na koncerte americkej basgitarovej hviezdy Stanleyho Clarkea, sa prednedávnom prisťahovali z Prahy do Bratislavy. A práve v uliciach a na rôznych miestach nášho hlavného mesta nakrútili svoj nový videoklip.

Produkovali si ho sami a ako prezrádzajú, finančne ich vyšiel len na 1,80 eur, ktoré ako slušní občania minuli na cestu trolejbusom z Malej scény na Miletičovu ulicu. Klip zachytáva neskoré septembrové vône nášho hlavného mesta a esteticky korešponduje s profesionálnou nahrávkou skladby The Peacocks., ktorú dvojica stihla nahrať ešte v Prahe. Ide o jeden z tých ťažších jazzových štandardov, vypočujte si, ako sa s ním popasovali.


Redakciu Hudba.sk informoval Jakub Šedivý, text sme upravili a doplnili.

Foto: Katarína Bell