Bratislavská skupina Le Payaco chystá krst a koncert pri príležitosti vydania svojej originálnej výberovky s názvom Jukebox. Prierez svojou tvorbou predstaví už 5. decembra na špeciálnej akcii v bratislavskom klube Randal. Krstným otcom bude riaditeľ festivalu Pohoda - Michal Kaščák, ktorý si spoločne s kapelou zahrá aj niekoľko piesní.

Bratislavská formácia Le Payaco nedávno vydala svoj prvý výberový album Jukebox. Novinka obsahuje to najlepšie z tvorby skupiny v rozmedzí rokov 1999 až 2005. Hity ako Dobrý večer priatelia, Sadni si mi na kolená či Ochorel som smútkom belasým zaznejú aj na pripravovanom koncerte. Lístky na vystúpenie, na ktorom sa predstaví aj kultová formácia Kosa z nosa, sú v predaji na stránke Predpredaj.sk.

"V Bratislave sme samostatný klubový koncert nehrali veľmi dlho. O to viac sa teraz tešíme na našich fanúšikov. Vždy je to pre nás veľká udalosť zahrať si na domácej pôde," uviedol bubeník Juraj Vitéz. "Koncert bude výnimočný aj tým, že si s nami zahrá a album pokrstí náš dlhoročný kamarát Michal Kaščák. Práve on a jeho pozvanie na festival Bažant Pohoda v roku 2011, kde sme si po rokoch opäť spolu fantasticky zahrali, bolo dôvodom, že dnes sme opäť späť, plní síl a chuti hrať," hovorí Vitéz.

Juraj Vitéz a Tomáš Sloboda o hraní na Pohode 2011

Tomáš Sloboda, Le Payaco, Pohoda 2011 Zdroj: Igor Daniš

"Na Bratislavu sa tešíme. Veď sme tu doma. Keďže sme minulý týžden strávili v nahrávacom štúdiu, tak nám to spolu veľmi pekne hrá. Koncert bude plný prekvapení. Odohráme na ňom aj skladby, ktoré sme naživo ešte nehrali," prezradil spevák a gitarista Tomáš Sloboda. "Teším sa, že po dlhom čase uvidím kapelu Kosa z nosa. Bude to večer plný ozajstného rock'n'rollu," dodal.

V našom aktuálnom rozhovore s Le Payaco si môžete prečítať zaujímavosti o výberovke Jukebox, o vydávaní a počúvaní vinylov, o príprave nového albumu, ale aj o tom, ako Juraj a Tomáš spomínajú na pamätný koncert na Pohode 2011, ktorý odohrali pred takmer 20-tisícovým publikom.

Vstupenky na krst v Randali:  Predpredaj.sk

Zdroj: Propaganda House, Hudba.sk
Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Le Payaco