Mladá a energická kapela Fuera Fondo vykročila do nového roka nepochybne tou správnou nohou. Už čoskoro odštartuje svoje prvé miniturné s názvom SKAmarátmi tour 2013. Na piatich zastávkach po celom Slovensku ju bude sprevádzať česká reggae-ska-funková formácia The Spankers so speváčkou Sisou Fehérovou.

Nápad na spoločné koncertovanie vznikol z predchádzajúcej spolupráce. Sisa Féherová, známa ako rebelka z talentovej šou Hlas Česko Slovenska, totiž s Fuera Fondo v roku 2012 naspievala coververziu skladby You're Wondering Now, ktorú v origináli nahrala jamajská legenda Skatalites a neskôr si ju osvojili rôzni interpreti, vrátane Amy Winehouse. Verzia slovenských hudobníkov zožala veľký úspech a spolupráca s Fehérovou bola pre fanúšikov príjemným osviežením tvorby čisto chlapčenskej formácie.


The Spankers majú za sebou množstvo úspechov doma aj v zahraničí. Pravidelne koncertujú nielen v Česku, ale aj v susedných štátoch. Vlani dokonca absolvovali turné v ďalekej Brazílii. Koncerty mladých kapiel sa budú niesť ako vždy v duchu veselých tónov a dobrej nálady. Návštevníkov čaká príval kvalitnej energickej hudby a roztancovanej atmosféry.

Fuera Fondo & The Spankers - SKAmarátmi tour 2013:

9. 2. - Demänovská Dolina, Hotel Liptov
15. 2. - Humenné, Nostalgia music pub
16. 2. - Prešov, Pumpa music club
15. 3. - Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami
16. 3. - Nitra, Valašský šenk


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Daniel Hevier ml.

Text: Alžbeta Naďová
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Fuera Fondo, The Spankers