Speváčka Veronika Strapková vydáva nový singel Kam?, v ktorom sa zamýšľa nad tým, prečo tak málo ľudí žije kvalitný život. Skladba vznikla v spolupráci s producentom a bubeníkom kapely Medial Banana, Jarom Žigom ml. O vizuálne stvárnenie lyric videa sa postaral Valdo.

"Niekedy sa pri mne zastaví starší človek s prosbou o peniažky. Vždy, keď sa tak stane, alebo keď vidím smutného predajcu časopisu, príde mi to veľmi ľúto. Dokonca pri mojom dome sú smetiaky, kam chodí jedna babička pravidelne potajomky hľadať nejaké jedlo. Robí to tak, aby ju nikto nevidel. Vždy sa obzerá okolo seba. Ja som si ju pred pár dňami všimla a ostal vo mne ťažký pocit ľútosti," hovorí Veronika Strapková.

"Neskôr som videla nejakú reportáž o väzeniach na Slovensku, tam som videla ako väzňom nosia jedlo trikrát denne. A vtedy mi to napadlo. Porovnať to. Že tá babička nemá ani na chleba, a tak si tajne vyberá zvyšky z kontajnera. Niekto celý život pracuje a potom nemá ani na obyčajný chlieb - je to zlé. Kam to speje?," pýta sa speváčka, ktorú táto skúsenosť inšpirovala k napísaniu skladby Kam?.


Ako však dodáva, ani keby bola najviac na dne, s ľuďmi vo väzení by nemenila. "Nemyslím si, že väzňom je naozaj lepšie, veď strata slobody je niečo strašné. Len som sa zamyslela nad vecami, ktoré tam zažívajú a ako fungujú. Majú kde spať, teplú stravu, môžu si pozrieť TV, majú osobné voľno, niektorí si môžu dokonca privyrobiť. A porovnala som si to napríklad s tými dôchodcami, čo celý život ťažko robili, a teraz nemajú na poriadne jedlo a ani na ubytovanie."

"Je smutné, že si nevážime naše rodiny a starých ľudí. Keď už nevieme zmeniť zákony, keďže nerobíme politiku, mali by sme byť aspoň všímavejší jeden k druhému, skúsiť každý deň spraviť niečo dobré. Vždy treba začať najprv od seba," podčiarkuje hlavnú myšlienku skladby.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PRn