Stroj na cestovanie v čase ešte nevymysleli, no vďaka hudbe je naozaj možné všetko! Presvedčiť sa o tom môžete 6. júna a 4. júla, kedy sa uskutočnia dve výnimočné akcie. Jedna vás prenesie do minulosti, o zábavu sa postarajú najväčšie hviezdy 80. a 90. rokov na čele s Davidom Hasselhoffom. Druhá je presným opakom - reflektuje budúcnosť.

Ak ste 13. februára 2014 boli online, pravdepodobne o akcii Celebrate the 80's & 90's with The Hoff v Orechovej Potôni už dávno viete. Informovali sme o nej ako prví a bol to vôbec najzdieľanejší článok v sedemročnej histórii Hudba.sk. Po troch mesiacoch sa konečne spúšťa predpredaj a lístky sú naozaj za babku, resp. 10 eur. Za túto cenu, bez pridaných servisných poplatkov (na rozdiel od predaja na stránke podujatia) ich už čoskoro môžete kupovať exkluzívne na Predpredaj.sk.

Aktualizácia (6.6., 15:15): VSTUPENKY SÚ UŽ V PREDAJI!

Kurátorom akcie, ktorá sa uskutoční v piatok 4. júla, je spomínaný David Hasselhoff, hviezda seriálov Knight Rider a Baywatch, ktorý bude okrem fotenia sa s fanúšikmi aj spievať a moderovať. V areáli automobilového okruhu Slovakia Ring sa v takmer štvorhodinovom programe predstaví neuveriteľná zostava hviezd posledných dvoch dekád 20. storočia - 2 Unlimited, Rick AstleySamantha FoxVengaboysTurbo B z formácie Snap!DJ Sash! a Twenty 4 Seven.

Acceleration 2014 Zdroj: Acceleration14.comAcceleration 2014 - viac fotiek z doterajších vydaní putovného festivalu

Rýchle autá a hudba pre všetky generácie

Večer, počas ktorého budú dnešní tridsiatnici a štyridsiatnici spomínať na mladosť, je súčasťou trojdňového motoristického podujatia Acceleration 2014. Ide o medzinárodný pretekársky a hudobný festival, ktorý kombinuje špičkové preteky s tematickým koncertným a párty programom. V roku 2014 navštívi Acceleration celkovo až 10 rôznych pretekárskych okruhov v Európe s plnou pretekárskou zostavou od piatku do nedele a hudobným festivalom v piatok večer a v sobotu. Pódium stojí vo vnútri okruhu, aby ste cítili vôňu spálených pneumatík! A tam, kde je Knight Rider, nemôže chýbať ani KITT!

V sobotu 5. júla si v rámci hudobného programu prídu na svoje aj mladší fanúšikovia. Predstavia sa dídžejské hviezdy ako W&W, Otto Knows, Sunnery James & Ryan Marciano, Shapeshifter, Nifra, Alice DJ, či Jacob van Hage a vokálny doprovod sa počas celého večera postará talentovaný MC Apster. Lístky na sobotu budú taktiež stáť 10 eur, no pre fanúšikov rýchlych áut sú najlepšiu voľbou permanentky na celý festival v cene 20 eur.

Vstupenky na Acceleration 2014:  Predpredaj.sk


Wilsonic 2014 - mrazivý headliner a párty budúcnosti

2 Unlimited síce na Acceleration 2014 do svojich megahitov zakomponovali dubstepové vsuvky, no ak chcete počuť naozaj progresívnu elektroniku, nevynechajte tohtoročný Wilsonic, ktorý sa koná už o týždeň - v piatok 6. júna v bratislavskom Ateliéri Babylon. Headlinerom bude jedno z najväčších mien súčasnej experimentálnej scény – Ben Frost so živým prevedením dlho očakávaného albumu Aurora.

Jeho tvorba býva označovaná za modernú klasiku, ktorá sa pohráva s tematikou rytmu, tela, krásy a násilia, a živé vystúpenia sú vždy udalosťou. Sú živelné, strhujúce a prinášajú skutočný fyzický zážitok z hudby. Presvedčili sme sa o tom aj minulý týždeň v Prahe, prečítajte si reportáž z koncertu s post-apokalyptickou atmosférou, akú len tak ľahko nezažijete.


Ostatní zahraniční hostia budú menej temní a experimentálni, no aj v ich prípade možno pokojne hovoriť o hudbe budúcnosti. Wilsonic totiž cieľavedome vyhľadáva medzi vychádzajúcimi talentmi budúcich tvorcov hudobného diania. Tento rok dáva do pozornosti hudobníka menom Bobby Tank, ktorého kozmický funk sa zvukovo radí k menám ako Hudson Mohawke či Rudi Zygadlo. Predstaví sa aj jeden z momentálne najžiadanejších zástupcov viedenskej beatovej scény, Cid Rim. Predvedie svoj sofistikovaný elektronický hip-hop, oplývajúci muzikalitou a jazzovými vplyvmi. Slick Shoota z Nórska vám zase dokáže, že urbánne štýly ako juke a footwork majú stále čo povedať.  

Islanďan Hermigervill je jediným interpretom z Wilsonicu, ktorý by sa so svojím zmyslom pre recesiu pokojne mohol predstaviť aj na akcii s Davidom Hasselhoffom. S vtipom totiž interpretuje islandskú pop music minulých dekád za sprievodu nostalgických synťákov a bicích automatov. Podľa organizátorov je to trochu bizarná, ale ohromne zábavná "futuretro diskotéka". Sequoia je projekt mladého sympatického Dána, ktorého introvertná indietronica je plná melodických plôch a nezaprie inšpiráciu v Burialovi či v chillwave. Domácu scénu zastúpia Jimmy Pé, BiotrickStratasoul.

Okrem objavovania novej hudby ponúka Wilsonic aj svojskú atmosféru, ktorú vytvára predovšetkým jeho publikum. Aj keď ho tvoria ľudia z rozdielnych mikrosvetov dnes už tak fragmentovanej scény, prichádzajú, aby spolu zažili hudobný sviatok a oslávili pestrosť a rôznorodosť súčasnej elektronickej hudby. Ak chcete ušetriť, kúpte si lístky vopred - momentálne stoja 15 eur, na mieste akcie budú v predaji za 21 eur.

Vstupenky na Wilsonic 2014:  Predpredaj.sk


Text: Hudba.sk
Foto: Acceleration14.com

Súvisiaci interpreti: Ben Frost, David Hasselhoff