Jedna z kultových kapiel druhej polovice 90-tych rokov mieri na Slovensko. Britskí rockeri Skunk Anansie na čele s ikonickou speváčkou Skin prídu 1. augusta v bratislavskom Majestic Music Clube osláviť 25 rokov od svojho vzniku. Skvelý koncertný večer sľubuje i výber predkapely - bude ňou oceňovaná mladá slovenská formácia The Youniverse.

Silné emócie, razantný zvuk a ostré gitary hlavnej hviezdy večera tak doplní "špinavý" rock'n'roll a blues 21. storočia z nedávno vydaného vynikajúceho albumu CMYK (2018). Skladby z neho zahrali The Youniverse aj v decembri pred holandskými psych-rockermi My Baby (reportáž), na udeľovaní cien Radio_Head Awards, kde boli právom nominovaní na Debut roka, a nedávno aj na obrovskom pódiu Bratislavského majálesu, kde sa so svojou tvorbou rozhodne nestratili a získali si nových fanúšikov.

Nepochybne to bude platiť aj po koncerte Skunk Anansie, ktorí si lepší domáci support ani nemohli vybrať. Kapela, ktorej ústrednými postavami sú gitarista a skladateľ Jerguš Oravec a speváčka a textárka Tammy Nižňanská, len pred pár dňami zverejnila jemne provokatívny neoficiálny klip k skladbe Silver. Vo štvrtok (30.5.) navyše zverejní na streamingových službách dve doposiaľ nevydané skladby, ktoré vznikli počas nahrávania CMYK-u a hráva ich na koncertoch - Sitting Pretty a Lightning 2.


Dva mesiace vopred je takmer vypredané

Kultová britská kapela Skunk Anansie si tento rok pripomína významné výročie - štvrťstoročnicu na scéne, a chce, aby to s ňou aj slovenskí fanúšikovia oslávili naozaj vo veľkom štýle. Zahrá najväčšie hity svojej kariéry, ktoré vyšli v januári tohto roka na výberovom koncertnom albume 25LIVE@25. "Koncom júna štartujeme turné, v rámci ktorého navštívime viaceré európske mestá, a sme radi, že je medzi nimi aj Bratislava. Vieme, že na Slovensku máme veľkú fanúšikovskú základňu, a tak vás rozhodne nemienime sklamať," vraví charizmatická speváčka Skin.

Skunk Anansie patria medzi elitu hudobnej scény už od svojho vzniku v polovici 90. rokov. Kapela je známa nekompromisným tvrdým gitarovým zvukom, ale v jej hudbe nechýbajú ani emócie a harmónia. Žánrovo sa pohybuje od hard rocku cez punk až po melodický pop rock. Povestné sú najmä jej energické živé vystúpenia. Práve počas ostatného turné k ôsmej štúdiovke Anarchytecture v roku 2016 kapela zaznamenala pôsobivý prierez celou svojou tvorbou na spomínanom koncertnom albume. Tak ako na ňom, aj na bratislavskom koncerte určite zaznejú hity ako Weak, My Ugly Boy, Hedonism, Secretly, Selling Jesus, Charlie Big Potato a mnoho ďalších.

Aj keď do koncertu, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 1. augusta v MMC, zostávajú ešte dva mesiace, 90 percent lístkov je už vypredaných. "Čakali sme, že o koncert bude veľký záujem, ale to, že dva mesiace pred akciou budeme mať takmer vypredané, nás príjemne prekvapilo. Už zostáva len pár lístkov, fanúšikovia by sa mali poponáhľať. Navyše, ak sme zohnali takého skvelého predskokana. Mladá slovenská kapela The Youniverse už stihla zaujať fanúšikov aj hudobných recenzentov a predpovedajú jej veľkú budúcnosť, dokonca i v zahraničí. Je sa na čo tešiť," hovorí Marián Hotový zo spoločnosti Czechoslovak Music Factory, ktorá tento koncert prináša.


Redakciu Hudba.sk informovala Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Dávid Hanko - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Skunk Anansie