Mladý spevák Jakub Petraník natočil k skladbe Takto si lietam na slovenské pomery pomerne odvážny videoklip. Nielenže je plný posteľných scén, v ktorých sa predviedla aj herečka a moderátorka Kristína Farkašová, ale snaží sa v ňom búrať aj tabu homosexuálnych vzťahov.

Podľa Petraníka bolo už na začiatku jasné, že sa skladba s dvojzmyselným textom dočká aj obrazového spracovania v podobe videoklipu. "Príbeh, ktorý klip prezentuje, hovorí o tom, že všetci máme právo snívať o komkoľvek, aj keď je realita častokrát úplne iná," vysvetľuje spevák.

Natáčanie videoklipu, pod ktorým sa ako režisérka podpísala Kristína Hercegová, trvalo dva dni. "Zaujímavosťou je, že časť natáčania sabotovala dotieravá mucha, ktorá kazila inak čisté zábery, a tak sa pri finalizovaní videoklipu musela z niekoľkých záberov vyretušovať," dodal 23-ročný Prešovčan, ktorý v súčasnosti žije v Bratislave.

Na samotnej piesni Takto si lietam, ktorá je jeho letným singlom, sa ako producenti podieľali Ivan Tásler, Lukáš Kolivoška a Robo Tkáč.

Jakub Petraník - Takto si lietam

Náš názor: Pesnička sa hitom zrejme nestane a videoklip pôsobí pomerne lacno - pokus o "artovosť" vôbec nevyšiel. Snáď aspoň tú myšlienku brali zúčastnení vážne a nešlo len o prvoplánovú snahu zaujať bulvár.

Foto: Lenka Imrichová

Súvisiaci interpreti: Jakub Petraník