Nadpis aktuálneho týždenníka slúži ako oslí mostík k magnetu. Video pod správou na mňa ako úspešného obývačkového gitaristu pôsobí dosť demotivačne. Vy ostatní, ktorí svoj talent nemíňate na gitary, ale ho umne každých sedem dní investujete do diskusií pod našimi článkami, si ho iste vychutnáte.

Magnety týždňa

Felix Martin je týpek z Venezuely, ktorý rád vymýšľa nové veci. Napríklad si vymyslel aj 14-strunovú gitaru. A dokonca na nej vie aj hrať. Všimli si to aj vo vydavateľstve Prosthetic Records, ktoré mu v septembri vydá debutový albums  názvom The Scenic Album. Prvý singel z neho (Spam II) počúvajte nižšie. A pozor, aby vám do úst nevletela mucha. Sánka vám totiž zaručene padne. (pm)


Premiéra nového 3D filmu Metallicy Through the Never sa pomaly blíži. Chalani promujú, ako sa dá, a tak zavítali aj na americký Comic-Con. Práve na ňom predstavili nový trailer, ktorý kombinuje hrané scény so snímkami koncertov, ktoré odohrali minulý rok. Okrem toho na festivale komixov odohrali aj jedno špeciálne vystúpenie. Premiéra Through the Never bude v USA na konci septembra, do sveta sa dostane na začiatku októbra. (pm) 


Šroty týždňa

Wes Scantlin nemal veľmi čím zaujať, ani keď bola jeho kapela Puddle of Mudd aktívna. Postupne ho asi prestalo baviť vyrábať pseudohudbu, a tak o sebe dáva vedieť iným spôsobom. V poslednej dobe sa „preslávil“ najmä najrôznejšími zatknutiami. Len v máji tohto roku bol zadržaný hneď dvakrát (šoférovanie bez vodičáku a bitie manželky). Tentokrát si to s pílou a kladivom namieril ku svojej susede. Tá na neho zavolala políciu, ktorá ho po menšej naháňačke zobrala. (pm)

Chcete vidieť plešatého šedivejúceho štyridsiatnika, ktorý si myslí, že má stále dvadsať, a že vonku je koniec deväťdesiatych rokov? Tak si pustite nové video Limp Bizkit s názvom Ready to Go. Na pomoc im dokonca prišiel aj Lil Wayne, čo mi malo byť dostatočným varovaním. (pm)


Novinky

Už cez víkend sa na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom uskutoční Ťažká voda - Metal Fest. Okrem slovenských kapiel Khadaver, Mind the Gap, [sic], Proglas a Depresy sa organizátorom podarilo dotiahnuť aj nemeckú legendu Kreator. Verím, že fesťák bude úspešný a dočkáme sa aj jeho pokračovania. (pm)


Nine Inch Nails
odohrali svoj prvý koncert po štyroch dlhých rokoch. Bohužiaľ si na to ale vybrali festival Fuji Rock v Japonsku, takže veľa Slovákov ho asi nevidelo. Aby nám to ale trochu kompenzovali, dali na YouTube nový song z prichádzajúceho albumu Hesitation Marks. Find My Way si môžete pozrieť v HD kvalite. Juch! (pm)


Je vám smutno za starým Toolom? Chceli by ste si vypočuť niečo nové a nechce sa vám čakať, kým sa Maynardovi a spol. uráči? V tom prípade mám pre vás dobrú správu! Pôvodný basák kapely (Paul D’Amour) si založil nový projekt. Nový singel kapely Lesser Key s názvom Intercession znie fantasticky a má výborné doprovodné video. Podobnosť s Toolom čisto náhodná! (pm) 


Síce úplne nechápem túto módu lyric videí, nájdu sa aj kapely, ktoré sa aj s takýmto formátom dokážu pekne pohrať. Jednou z nich je aj Alice In Chains. Po HollowStone vypustili z nového albumu už tretí singel – Voices. Narozdiel od prvých dvoch menovaných je jemnejší, miestami až popový, čo mu však na kvalite neuberá. (pm)


Ďalšie lyric video prichádza z dielne kapely Newsted. Po pozretí a vypočutí Above All mi v hlave blisli dve veci – či sa niekedy Jason zbaví nálepky „bývalý basák Metallicy“ a či by sa bez nej jeho novej tvorbe venovalo toľko pozornosti v médiách. (pm)


Lyric video tento týždeň vydali aj Killswitch Engage. To asi aby sme mali s čím porovnať tie dobré (AIC, Newsted), s tými menej dobrými. Ako vážne? Takéto niečo dokáže v súčasnosti vyprodukovať priemerný tínedžer s počítačom. (pm)


Asking Alexandria som dostatočne zhodil už minulý týždeň. Takže tentokrát ich pochválim. Ešte pred vydaním nového albumu predstavili aj singel Death of Me aj s videom, v ktorom je veľa polonahých slečien. A to je super. (pm)


AFI sa ale zrejme rozhodli, že minulý týždeň sme ešte netrpeli dostatočne. Takže po predstavení hudobnej verzie I Hope You Suffer pridali aj lyric video (!). Kto sa so mnou staví, že budúci týždeň vydajú normálne video? (pm)


Pravidelne nás tu kritizujete, že zabúdame na heavy metal a iné žánre, ktoré zahŕňajú mužov škriekajúcich ako ženy a veľké množstvo kože. Tento týždeň to ale určite napravím, pretože mám pre vás super novinku! Podľa videa, ktoré sa objavilo na internete, je Manowar opäť v štúdiu a nahráva! Ďalšie podrobnosti zatiaľ dostupné nie sú, takže o heavy metale možno zas napíšem už čoskoro. (pm)


Haluz týždňa 

A máme tu ďalší song od detskej metal bandy Murp. V súťaži America’s Got Talent predstavili Dog Poop. Aj keď sa snažili, nakoniec vypadli. Snáď ale budú pokračovať v tvorbe aj ďalej. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk. 

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (dnes len perex)
Foto: craveonline.com

Súvisiaci interpreti: Limp Bizkit, Metallica