Anglický hudobník Jimmy Page produkuje kompiláciu kapely The Yardbirds s názvom Yardbirds ’68. Novinka ponúkne na dvoch nosičoch osem štúdiových skladieb a desať piesní, ktoré nahrala naživo v marci 1968 v newyorskom Anderson Theater.

K dispozícii bude aj vinyl či deluxe edícia s podpisom 73-ročného gitaristu a jeho niekdajších spoluhráčov z The Yardbirds, ktorými sú Jim McCarty a Chris Dreja. Všetci traja interpreti v spoločnom vyhlásení uviedli, že ich vydanie kompilácie veľmi teší.

James Patrick Page pôsobil v The Yardbirds v období 1966 až 1968. S kapelou nahral album Little Games (1967). Po odchode založil legendárnu skupinu Led Zeppelin, s ktorou vydal deväť štúdiových albumov. Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Johna Bonhama.

Page ponúkol sólovú nahrávku Outrider (1988), vydal tiež počiny s The Firm, Royom Harperom, Davidom Coverdaleom či niekdajším spevákom Led Zeppelin Robertom Plantom. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ho zaradil v rebríčku 100 najlepších gitaristov všetkých čias na tretie miesto. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1992 ako člena The Yardbirds a v roku 1995 ako člena Led Zeppelin.

Tracklist Yardbirds ’68:

Live at Anderson Theater
1 Train Kept A Rollin’
2 Mr, You’re A Better Man Than I
3 Heart Full of Soul
4 Dazed And Confused
5 My Baby
6 Over Under Sideways Down
7 Drinking Muddy Water
8 Shapes of Things
9 White Summer
10 I’m A Man (contains Moanin’ And Sobbin’)

Studio Sketches
1 Avron Knows
2 Spanish Blood
3 Knowing That I’m Losing You (Tangerine)
4 Taking A Hold On Me
5 Drinking Muddy Water (Version Two)
6 My Baby
7 Avron’s Eyes
8 Spanish Blood (Instr.)

Zdroj: SITA (Teamrock.com, archív)
Foto: Ross Halfin Photography

Súvisiaci interpreti: Jimmy Page