Jeden z najlepších koncertných umelcov a gitaristov svojej generácie Jonny Lang vydáva po štyroch rokoch nový štúdiový album Signs. S novým repertoárom sa 13. novembra predstaví v pražskej Lucerna Music Bare. Bude to jeho česká koncertná premiéra.

Najnovší album Signs, ktorý vyšiel 25. augusta, nie je iba Langovým návratom ku gitarovým začiatkom, ale tiež stelesnením jednoduchšieho zvuku. Za jeho sústredením sa na umenie gitarových sól je snaha zachytiť surovú energiu a zvuk raného blues, kde gitara doslova vyskakovala z reproduktorov. "Na povrch sa dostalo veľa mojich raných vplyvov, ako je Robert Johnson a Howlin' Wolf," prezrádza Jonny Lang. "Páči sa mi, aká je ich hudba surová a nerafinovaná. Bol som v pokušení to zahrať presne tak a myslím, že je to v piesňach počuť. Ale zároveň som piesne skladal tak, ako prišli, aj keď niekedy nemuseli nutne znieť ako blues," dodal hudobník.

Lang, Drew Ramsey a Shannon Sanders išli do štúdia v Los Angeles s pár hudobnými nápadmi a v priebehu niekoľkých dní nahrali dvanásť skladieb. Ďalšie nahrávanie potom prebehlo v L.A. a v Nashville, kde im pomohli Dwan Hill, Dennis Dodd a Josh Kelley. A album Signs bol hotový. Nachádzajú sa na ňom prvky funku, rocku a blues. Piesňam dominuje Langova hra na gitaru a spev, ale tiež texty, ktoré sú o ľudskom trápení a hľadaní vnútornej sily. "Niektoré pesničky s autobiografické, ale nie vždy úplne doslova," vysvetľuje Lang. Prvou skladbou z albumu, ktorú môžu poslucháči poznať je Make It Move, v ktorej Lang spieva, že je lepšie sa vydať k hore ako čakať, že hora príde k vám.

Od vydania debutového albumu má držiteľ ceny Grammy Jonny Lang reputáciu jedného z najlepších koncertných umelcov a gitaristov svojej generácie. Vďaka svoju talentu mal príležitosť zahrať si The Rolling Stones, B.B. Kingom, Aerosmith a Buddy Guyom, s ktorým momentálne koncertuje.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová.

Súvisiaci interpreti: Jonny Lang