S novým albumom Pozemskí astronauti priletela aj magická skladba Havran, ktorú na základe ohlasov fanúšikov vybrala kapela za aktuálny singel. Pesnička, ktorá aj podľa slov hudobníkov z Nocadeň patrí medzi ich najväčšie hity, dostala oficiálny videoklip a úspešne útočí na prvé miesto hranosti v rádiách spomedzi slovenských pesničiek.

Jesennú mágiu preniesli Nocadeň do nového videoklipu. "V predchádzajúcom klipe sme si zalietali v balóne, no a teraz sme sa presunuli  z oblakov do lesa. Mať pevnú pôdu pod nohami je predsa len trocha bezpečnejšie," hovorí gitarista Robo Kopina, ktorý stojí za nezameniteľným zvukom tvorby kapely.

Samotný klip v sebe nesie istú dualitu a pozorným fanúšikom neunikne náznak príbehu. Klip sa natáčal na miestach, kam sa rád chodí bicyklovať spevák Rasťo Kopina, ktorý stojí za námetom a réžiou aktuálnej snímky spoločne s Lacom Rychtárikom. "Je to snový klip, preto sa odohráva v dvoch rovinách, pri jeho pochopení, ale nechávame priestor fantázii našich fanúšikov," dodáva spevák.

Už pred vydaním aktuálneho albumu Pozemskí astronauti prenikli na verejnosť informácie, že novinka prinesie jednak esencie starých Nocadeň, ale aj aktuálne hudobné trendy. Fanúšikovia aj kritika sa zhodujú, že to neboli len silné reči. "Všetkých sme pozitívne prekvapili. Je to vyvážený album, ktorý reflektuje dobu, v ktorej žijeme, má svoj filozofický aj hudobný odkaz. Skladba Havran je typickým príkladom toho ako sa dá skĺbiť naše hudobné cítenie s dobou, v ktorej nahrávka vznikla," neskrýva spokojnosť s albumom a odozvami Rasťo Kopina.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manager kapely Nocadeň.

Foto: Archív kapely

Súvisiaci interpreti: Nocadeň