V utorok zverejnené nominácie na ceny MTV Europe Music Awards 2016 nepriniesli veľa prekvapení - tak ako v "sesterských" MTV Video Music Awards sa v nich každý rok objavujú plus-mínus tie isté najväčšie mená svetového mainstreamu. Zvláštne však bolo, že medzi nomináciami na Najlepší videoklip sa objavil aj taký, ktorý ešte ani oficiálne nevyšiel.

Americký spevák The Weeknd totiž vizuálnu podobu svojej spolupráce s francúzskym duom Daft Punk predstavil na portáli Youtube až včera, deň po zverejnení nominácií na MTV EMA. Skladbe s názvom Starboy publicita spojená s kurióznou situáciou zjavne pomohla, pretože klip si pozreli už viac ako štyri milióny ľudí.

The Weeknd v ňom zavraždí svoje staré ja a s pomocou naružovo svietiaceho kríža zničí jeho majetok. Následne sa v sprievode čiernej mačky, ktorá sa v sedadle spolujazdca zmení na pumu, vydáva na novú fázu v živote. Vo vyše štvorminútovom klipe sa krátko objavili aj Daft Punk, a to ako obrazový portrét v hudobníkovom dome.

Čo poviete, zaslúžilo si toto video nomináciu popri klipoch od Beyoncé, Coldplay, Kanyeho Westa a Tame Impala?


Starboy je prvým singlom a zároveň titulnou piesňou pripravovanej tretej štúdiovky, ktorú 26-ročný interpret uvedie na trh 25. novembra. Spevák už predstavil aj jej obal, no tracklist očakávanej novinky zatiaľ neponúkol.

The Weeknd, vlastným menom Abęl Makkonen Tesfaye, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010. V nasledujúcom roku vydal tri mixtapey - House Of Balloons, Thursday a Echoes Of Silence, ktoré sa v novembri 2012 dostali do predaja spoločne ako kompilácia Trilogy. Prvú štúdiovku Kiss Land vydal v roku 2013 a vlani vyšiel jeho druhý album Beauty Behind The Madness, s ktorým dobyl britský aj americký rebríček. Na konte má dve ceny Grammy, ktoré získal za album Beauty Behind The Madness a spevácky výkon v skladbe Earned It, ktorá sa objavila aj na soundtracku k filmu Pätdesiat odtieňov sivej. 

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/theweeknd

Súvisiaci interpreti: The Weeknd